Haberler

Çavuşoğlu Berlin Turizm Fuarı'nı Gezdi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, ITB Berlin Turizm Fuarı’nı gezdi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, ITB Berlin Turizm Fuarı'nı gezdi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Almanya'nın başkenti Berlin'de bu sene 48.si düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı'nı gezdi. Çavuşoğlu'na fuar gezisinde, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ve Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu eşlik etti. Fuardaki Türkiye standını gezen Çavuşoğlu, Türk katılımcılardan bilgi aldı.

Fuar gezisi hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Berlin Fuarı her zaman olduğu gibi sadece Türkiye'den değil tüm dünyadan büyük ilgi çeken bir fuardır. ve bugün Türkiye standını çok değerli Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Abdurrahman Arıcı ve Büyükelçimiz Sayın Karslıoğlu'yla beraber dolaşıyoruz. Her standımızda bir heyecan var, mutluluk var" dedi.

Gerek otel sahipleri gerekse bölgesel turizm birliklerinin yöneticileri ve de tanıtım vakıflarının temsilcileriyle görüştüklerini aktaran Çavuşoğlu, "Berlin Turizm Fuarı geçen yıllara göre bu sene daha da iyi. Zaten her sene bir yıl öncesine göre Türkiye için daha iyi geçiyor ve ilk gün nasıl başlarsa iyi gidiyor. İlk gün de güzel başladı" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, bu sene stant konseptinin de biraz değişmiş olduğunu belirterek, "Özellikle destinasyon olarak önemli bölgelerin stantları kurulmuş, başta Antalya'mız olmak üzere, İstanbul olmak üzere, Ege, Güney Akdeniz, Batı Akdeniz olmak üzere… Her standımız ve genel anlamda bölgesel stantlarımız da son derece ilgi çekici olmuş, güzel olmuş. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başta Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik'e ve çok değerli yardımcısı Abdurrahman Arıcı'ya ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Bu sene öyle görülüyor ki Türkiye'ye gelen turist sayısı, özellikle de Almanya'dan gelen turist sayısında artış olacak. 2023'te 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir hedefimize adım adım ilerliyoruz" ifadelerinde bulundu.

"TÜRKİYE HER ZAMAN İMZALADIĞI ANLAŞMALARA SADIK KALMIŞTIR"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, kendisine yöneltilen bir soru üzerine, "16 Aralık'ta biliyorsunuz Geri Kabul Anlaşması ve Vize Serbestisi Diyaloğu Anlaşması imzalandı. Türkiye her zaman imzaladığı anlaşmalara sadık kalmıştır, uygulamıştır ve çok kısa bir süre içinde bu anlaşma Dışilişkiler Komisyonu'ndan geçmiştir, meclisimiz de onaylamıştır. AB de yine aynı şekilde olumlu adımlar atmıştır, Avrupa Parlamentosu'ndan geçmiştir. Şimdi Konsey tarafından da onaylanması gerekiyor. Neticede ortada imzalanan anlaşmalar var. Her iki taraf da bu anlaşmalara sadık kalmalı ve uygulanması için adımları atmalı ve de öngörülen süre içinde bunu hep birlikte başarmalıyız" dedi.

Her iki anlaşmanın da güvene dayalı anlaşma olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, "Ve iki tarafın da atması gereken adımlar vardır. O yüzden zaten 3-3,5 yıl gibi bir süre verilmiştir. Bu süre içinde her iki tarafın da atacağı adımlar var ve birlikte atılması gereken adımlar var. Türkiye üzerine düşeni yapacaktır" diye konuştu.

"FARKLI SÖYLEMLERDEN ETKİLENMEMEK LAZIM"

Şimdiden farklı söylemler içinde olanlar olabileceğini belirten Çavuşoğlu, bunlardan etkilenilememesi gerektiğini ifade ederek, "Ama biz sürekli gerek Füle, gerekse Komiser Malmström olmak üzere tüm yetkililerle görüşüyoruz. Herhangi bir sıkıntı da yok. Ben her zaman şunu söylüyorum; en ufacık bir yorumu, AB'nin bir tutumu, tüm Avrupa Parlamentosu'nun tutumu gibi içerde öyle yansıtıyoruz ki, bu da AB'ye bakış açımızı bile olumsuz etkiliyor. Bazen farklı düşünceler olabilir, yorumlar olabilir. Önemli olan anlaşmadır ve anlaşmaların uygulanmasıdır" dedi.

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri kabul edilen Berlin Turizm Fuarı'nda bu sene toplam 189 ülkeden 10 bin 147 katılımcı yer alıyor. 160 bin metrekare alanda kurulan fuarda Türkiye, Turizm ve Kültür Bakanlığının çatısı altında 105 stant ve 124 katılımcı ile temsil ediliyor. - BERLİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Mevlüt Çavuşoğlu Egemen Bağış Türkiye Berlin Dünya Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Bakmadan Geçme

Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı? Selahaddin Eyyubi dizisinin Bernard'ı oynayan Berk Cankat nereli, kaç yaşında?
Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title