Haberler

Çankırı: Çankırı'da Yerel Yönetimler

Çankırı'nın en önemli sorunlarından biri olan "içme suyu" kesin çözüme kavuşuyor.

Çankırı'nın en önemli sorunlarından biri olan "içme suyu" kesin çözüme kavuşuyor.

Çankırı Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarla kente 80 km mesafeden sağlıklı içme suyu getirecek isale hattının yapım ihalesinde son aşamaya gelindi. Düzenlediği basın toplantısıyla konu hakkında açıklamalar yapan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, içme suyunun Çankırı'da yaşayan her bireyi ilgilendiren en önemli sorun olduğunu söyledi. Böylesine önemli bir sorunu çözmek için halka söz verdiklerini ve mazbatayı aldıkları günün ertesi günü çalışmalara başlandığını kaydeden Dinç, "Ancak 80 km mesafeden Türkiye'nin en uzun isale hatlı projelerinden birisi öyle kolayca hazırlanabilecek bir çalışma değildi. Belediye Meclisi üyelerimiz, milletvekillerimiz ve teşkilatımız bu konuda güç birliği yaparak hükümetimizin de desteğiyle işi ihale noktasına getirdik. İhale ilanı 28.06.2006 günü yayınlandı. İhale ise 15.08.2006 tarihinde saat 12.00'de yapılacak" dedi.

Başkan Dinç, Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi'nde Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı basın toplantısında, içme suyu konusunda yoğun bir mesai dönemi geçirdiklerini belirterek, ihale sürecine gelinen çalışmaları şöyle özetledi:

"Biz halkımıza sağlıklı su içireceğimize söz verdik. Bu sözümüzde durabilmek aynı zamanda belediyemizin sınırlı imkanlarını zorlamayacak, gelecekte belediyeyi büyük bir borç yükü altında bırakmamak adına arayışlarımız oldu. İller Bankası'nın maliyeti bizi çok zorluyordu. Öncelikle isale hattı proje ihalesini 65 milyar TL gibi en uygun maliyetle 24.09.2004 tarihinde gerçekleştirdik. 14.01.2005 tarihinde 3.5 ay gibi bir sürede projeyi tamamladık. DSİ kanalıyla 100 bin nüfusu aşan yerleşim yerlerine içme suyu götürülebileceğini öğrenince güzergahtaki 12 belediyenin katılımıyla Çankırı Su ve Hizmet Birliğini kurduk. Birliğin kuruluşu 18 Ocak 2005 tarih ve 8353 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla gerçekleşti. 80 km. mesafeden gelecek içme suyunun güzergahında zemin etütlerinin yapılması, plankotelerinin çıkarılması, arazi üzerindeki tespitlerin yapılması zaman aldı. Bu arada bazıları bizim bu işi başaramayacağımızı ifade edip adeta alaylı üsluplarla konuştular. Biz bu işe hiçbir zaman siyasi olarak yaklaşmadık. Hep hizmet anlayışı içinde olduk. Allah'a çok şükür gelinen bu nokta bizleri çok mutlu etti. Buradan Başta Başbakan Yardımcımız Sayın M. Ali Şahin olmak üzere Başbakan Yardımcımız Sayın Abdüllatif Şener Bey'e, Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize, parti teşkilatımıza, Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Sayın Zuhuri Hasan Sarıkaya'ya, DSİ Genel Müdürü Sayın Veysel Eroğlu ve çalışma arkadaşlarına, DSİ 5. Bölge Müdürü ve çalışanlarına verdikleri destek ve çalışmalarından dolayı Çankırı halkı adına şükranlarımı sunuyorum."

15 Ağustos 2006 tarihinde gerçekleşecek ihaleyi kazanacak firma sözleşme tarihinden itibaren 500 gün içinde toplam uzunluğu 79 bin 695 metre olan Yaylakent, Elmalı, Karaören, Şabanözü, Gümerdiğin, Sarayköy, Eldivan ve Çankırı güzergahında 600-800 ve bin mm çapındaki çelik boruların temini, iş başına nakli ve döşenmesiyle ana isale ve dağıtım hatları üzerinde yer alan tahliye, vantuz, hat vanası, 5 bin m3 hacminde gömme depo, klor binası ve 5 adet maslak dere ve yol geçişleri, servis yolu, branşman gibi sanat yapılarının özel ve genel şartnamelere göre yapımını gerçekleştirecek. Daha önce güzergahtaki belediyelere tahsis edilen saniyede 485 litre su 710 litreye çıkarıldı. İçme suyu fiziksel ve kimyasal arıtmasının ise Güldürcek Barajı'na 2.5 kilometre uzaklıktaki bir alana yapılacağı belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title