Haberler

Çankaya Belediyesi'nin Geri Dönüşüm Kampanyası İlgi Görüyor

Çankaya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün Ezici-Deha Biodizel geri dönüşüm firması işbirliğinde sürdürdüğü kampanya, hem çevreye hem de vatandaşlara kazandırmaya devam ediyor.

Çankaya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün Ezici-Deha Biodizel geri dönüşüm firması işbirliğinde sürdürdüğü kampanya, hem çevreye hem de vatandaşlara kazandırmaya devam ediyor.

Çankaya Belediyesi'nin mart ayında başlattığı "5 Litre Bitkisel Atık Yağ Getirene 1 Litre Temiz Yağ" kampanyası, vatandaşların atık yağlarını biriktirmesini ve temiz yağ ile değiştirmesini sağlayarak çevreye önemli bir kazanım getirdi. Kampanya ile 6 ayda 7 bin 200 litre atık yağ toplanarak bin 440 litre temiz bitkisel yağ dağıtıldı.

Yapılan araştırmalarda ortaya çıkan rakamlara göre 1 litre atık yağ 1 milyon litre suyun kirlenmesine neden oluyor. Çöp kutularına dökülen yağların, çöp toplanma yerinde toprağa sızması ve yağışın etkisiyle yer altı sularına kadar inmesi suyun kirlenerek kullanım kalitesini ve büyüklüğünü engellemiş oluyor. Hanelerde lavabolara dökülen yağ ise atık kanallarını tıkamasının yanı sıra atık su tesislerinde toplanan suyun arıtılma maliyetlerini de artırıyor.

"TEMİZ GELECEK İÇİN ÖNLEM ALIYORUZ"

Kentin sahibinin daima kentliler olduğunu ve insanın yaşadığı kenti koruması gerektiğini ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "İlçe belediyesi olarak sorumluluk alanımızda yürüttüğümüz çevre koruma projelerimizin il ve ülke geneline yayılarak büyük çapta gerçekleşmesi en önemli temennimizdir. Giderek sanayileşen kent yerleşimlerinde böylesine önlemler almamız geleceğimiz açısından önem taşıyor. Temiz bıraktığımız çevre ile kentler, çocuklarımız ve torunlarımız için daha yaşanabilir bir zemin hazırlayacaktır." dedi.

Çevreci uygulamaları ile dikkat çeken Çankaya Belediyesi, semtlerdeki 20 Toplumsal Dayanışma Merkezi'ne (TODAM) ve Çankaya Belediyesi Zabıta Noktalarına kurduğu stantlarda 5 litre atık yağ karşılığında 1 litre temiz yağ kampanyasını sürdürerek vatandaşlarda çevre duyarlılığı artışının sağlanması hedefliyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title