Haberler

Canik'te Temel Atma ve Açılış

Canik Belediyesi’nce Gölalan ve İmamlar Mahallelerindeki camilerde yapılan çevre düzenlemeleri düzenlenen törenle açıldı.

Canik Belediyesi'nce Gölalan ve İmamlar Mahallelerindeki camilerde yapılan çevre düzenlemeleri düzenlenen törenle açıldı.

Canik Belediyesi, ilçe genelindeki camilerin çevresini baştan aşağı yeniliyor. Belediye tarafından Gölalan ve İmamlar Mahallesi camilerinde açılışlar yapıldı. Üçpınar Mahallesi'nde de cami temeli atıldı. Açılış ve temel atma törenine Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanı sıra AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, meclis üyeleri, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

YENİ MEDENİYET TASAVVURU

Açılış törenlerinde konuşan Başkan Osman Genç, camilerin sadece namaz kılınan ibadethane değil, aynı zamanda birer eğitim yuvası olduğuna dikkat çekti. Belediye olarak özellikle ilçeye yeni bağlanan mahallelerdeki okullarda çevre düzenlemeleri ve tadilatlar yaptıklarını ve öğrencilere daha iyi eğitim imkanları sunduklarını belirten Genç, "Camilerimiz de halkımızın buluşma noktası. Geçmişimizde camilerimiz insanların sohbet ettiği, Kur'an öğrendiği, birer eğitim yeridir. Biz de bu inançla yeni medeniyet tasavvuru çerçevesinde tıpkı okullarımız gibi camilerimizin de çevresini düzenliyoruz" dedi.

MAHALLELERE SİBYAN OKULU VE HANIMLAR KONAĞI

Bir şehrin geleceği için eğitim yuvalarının ve ibadethanelerin öneminin büyük olduğuna vurgu yapan Genç, "Yeni medeniyet tasavvuru ve yeni neslin inşasında okullar da camilerde birer eğitim yuvası olarak önemlidir. Çocuklarımız eğitim yuvalarında çok daha iyi şartlarda ilim, irfan öğrenirken, camilerimiz de ahlaki ve manevi değerlerimizin korunduğu, öğretildiği yerlerdir. Ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte büyüyen bir şehir hedefimiz çerçevesinde, camilerimize yaptığımız yatırımları çok önemsiyoruz. İnşallah mahallelerimize Sıbyan Okulları ve Hanımlar Konağı da yapacağız. Çünkü kadınlar ve çocuklarımız ailenin yapı taşıdır. Aile mutlu olursa şehir mutlu olur. Yaptığımız her şey geleceğimiz için" diye konuştu.

Mahalle muhtarları da, okul ve camilere yaptığı yatırımlardan dolayı Başkan Osman Genç'e teşekkür ederek, plaket verdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Genç Osman Genç Üçpınar Canik Yerel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title