Haberler

Canik, Sanatın Merkezi Oluyor

İlçede kültür ve sanat merkezlerinin yanında bir de Tiyatro Okulu kuran Canik Belediyesi, Canik’i sanat merkezi yapmakta kararlı.Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Ana Sanat Dalı Başkanı Vahdet Yasin Akyüz, Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i ziyaret etti.

İlçede kültür ve sanat merkezlerinin yanında bir de Tiyatro Okulu kuran Canik Belediyesi, Canik'i sanat merkezi yapmakta kararlı.

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Ana Sanat Dalı Başkanı Vahdet Yasin Akyüz, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Canik Belediyesi Tiyatro Okulu Genel Sanat Yönetmeni Cihat Faruk Sevindik'in de bulunduğu ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Genç, hedeflerinin Canik'i sanatta marka haline getirmek ve sanat merkezi yapmak olduğunu söyledi.

Canik Belediyesi olarak bugüne kadar pek çok yatırıma imza attıklarına işaret eden Genç, "Yollar, binalar, kültür, eğitim, spor merkezleri yaptık. Ancak şehrimize kazandırdığımız Tiyatro Okulu, bütün yatırımlarımızın tadı, tuzudur. Çünkü sanattan uzak bir toplum ve şehir düşünemeyiz. Bu nedenle biz hayatın her aşamasında insanlarımızı sanatla buluşturuyoruz. Tiyatro, yaşamın canlı öyküsüdür. Tiyatro, insan varlığının tümünü yansıtan, yaşatan sanattır. Tiyatro insanın ta kendisidir. Bu bakımdan Tiyatro Okulu en önemli projelerimizdendir" dedi.

KARADENİZ'DE BİR İLK

Hedeflerinin milli ve manevi değerlerini bilen bir gençlik olduğuna vurgu yapan Genç, "Çocukları çağdaş, kültürlü, bilinçli, yurtsever birer kişi olarak yetiştirmek için onlara tiyatro sevgisi verilmelidir. Tiyatro Okulu'nu açmamızdaki ana gaye budur. Bir ilçe belediyesi olarak Samsun ve Karadeniz'de bir ilki gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. İnşallah şehrimize 3 bin kişilik bir tiyatro salonu kazandırmak ve Samsunlu gençlerimizin yer aldığı Şehir Tiyatrosu'nu yapmak istiyoruz. Tiyatro Okulu bunun alt yapısını oluşturmaktadır" diye konuştu.

"TAKDİRE ŞAYAN YATIRIM"

Sanata verdiği önem nedeniyle Başkan Osman Genç'i tebrik eden Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Ana Sanat Dalı Başkanı Vahdet Yasin Akyüz de, Canik Belediyesi'nin kurduğu Tiyatro Okulu'nun büyük önem taşıdığına işaret ederek, şunları söyledi: "Bir belediyenin sanatla bu kadar iç içe olması, sanata ve sanatçıya değer vermesi bizleri mutlu etti. Canik Belediyesi'nin kurduğu Tiyatro Okulu takdire şayan bir şeydir. Tiyatro Ana Sanat Dalı olarak bizler de sizlerle karşılıklı işbirliği yapabilir, destek verebiliriz."

Ziyaret sonunda Başkan Osman Genç, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Ana Sanat Dalı Başkanı Vahdet Yasin Akyüz'e seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Genç Canik Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ANLIK ALTIN FİYATLAR! Bugün (9 Mayıs) çeyrek ve gram altın kaç TL? Kapalı Çarşı altın fiyatları ne kadar? Yeni randevu sistemi ne? Hastanelerde onaylı randevu sistemi nedir, ne zaman başlayacak? ASLI HÜNEL İLE GELİN EVİ CANLI İZLE! Gelin Evi son bölümde neler oldu? 8 Mayıs... YALI ÇAPKINI SON FRAGMAN CANLI İZLE! Yalı Çapkını 69. bölüm fragman FULL İZLE! #127916 SON DAKİKA: SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI! 36 bin sağlık çalışanı alım başvuru kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? 10 MAYIS BİM AKTÜEL ürünler kataloğunda neler var? BİM'e gelecek ürünler ve BİM fiyat listesi! Doğal Taşların Özellikleri ve Faydaları: Hangi Kristal Ne İşe Yarar? BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı ne zaman 2024? MEB BİLSEM sınav belgesi yayınlandı mı? Sonuç tarihi ne zaman açıklanacak? ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT NASIL OLACAK? Mülakat değişti mi, ne olacak? Anneler günü anlamlı sözler! #128144 Anneler günü için anlamlı ve kısa mesajlar neler? Mülakat sistemi kalkacak mı? MEB öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi nedir? Trafik haftası ne zaman 2024? Trafik haftası hangi hafta, ayın kaçında? Öğretmen atamalarında mülakat değişiyor mu? Öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi ne olacak? İŞKUR en çok açık olan meslekler neler? #128204 Türkiye'de en kolay iş bulunan meslekler hangileri? Mayıs ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Sosyal yardım mayıs ayı ödemeleri yattı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title