Haberler

Çanakkale Şehitleri İçin Tırmanıyorlar

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma tırmanışı start aldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma tırmanışı start aldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu öncülüğünde bu yıl 7.'si gerçekleştirilen büyük tırmanışa 120 dağcı katıldı. Federasyon Başkanı Alaeddin Karaca ve bir gurup dağcı ilçe kaymakamı Kemal Kızılkaya ve belediye başkanı İsmail sakin Tunçer'i ziyaret etti. Daha sonra ise Yıldırım Akbulut Meydanında tören düzenlendi. Tören Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Federasyon Başkanı Alaeddin Karaca yaptığı konuşmada 16. Çanakkale Şehitlerini Anma tırmanışı için burada bulunduklarını, Çanakkale Şehitlerini Anma Tırmanışının Kazdağları'daki 7. Tırmanışlarını gerçekleştireceklerini ifade etti. Karaca "Federasyon Başkanlığı görevine geldiğimde, 12 dağcımız vardı. Bugün 34500 kayıtlı dağcımız var. Bu yıl Çanakkale Şehitlerinin 99. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde 7. Kazdağları zirve tırmanışını gerçekleştireceğiz" dedi. Karaca 7 yıldır süren bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapan ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan belediye başkanı İsmail Sakin Tunçer'e de teşekkür etti.

Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer ise yaptığı konuşmada kazdağlarının önemine değinerek Çanakkale Şehitlerini Anma etkinliklerinin 99. Yılında ülkenin dört bir yanından gelen dağcıları misafir etmekten büyük gurur duyduklarını söyledi. Tunçer "Benim dedem de Çanakkale savaşlarını yaşamış bir gazidir. 11 yıl yurt savunması için savaşan bir ailenin evladıyım. Kazdağları bizim için çok değerlidir. 1774 m yüksekliğindeki bu dağlar dünyanın en fazla oksijen üreten ikinci dağıdır. Bunun için zirvesine yaklaş tıksıra insanları etkisi altına alır. Bizlere tanrılardan miras kalan bu emaneti korumak ve bizden sonraki nesillere bu emaneti teslim etmek için mücadele veriyoruz. Düşman şimdi artık topla tüfekle değil içimizden saldırıyor" dedi. Yapılan törenin ardından 120 dağcı 1774 metre zirve yürüyüşü için araçlarla Ayazma bölgesine hareket etti. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Dağcılık Federasyonu İsmail Sakin Tunçer Kızılkaya Çanakkale Yerel Haberler

title