Haberler

Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılına Doğru

AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, Çanakkale Savaşları'nın 100.yılı hazırlıkları için 96 milyon lira ek ödenek ayırdığını bildirdi.

AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı hazırlıkları için 96 milyon lira ek ödenek ayırdığını bildirdi.

Daniş ve Kaşdemir, ortak yazılı açıklamalarında, 2013 yılı yatırım programının, cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsattı.

Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı hazırlıklarının bu yıl itibarıyla yatırım programına girdiği belirtilen açıklamada, bakanlığın yatırım programı içerisinde, 2013 ve 2014 yıllarında kullanılmak üzere 96 milyon TL ödeneği, Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı hazırlıkları için ayırdığı duyuruldu.

2013 yılında 33 milyon TL'si kullanılacak olan ödenekle, Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı hazırlıklarının büyük bir hızla bu yıl içerisinde başlayacağı bildirilen açıklamada, "Gerek hükümetimizin, gerekse bizlerin ve hemşehrilerimizin çok büyük önem verdiği Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı, Çanakkale'mizin yıllardır aldığı hizmette de büyük bir artışa sebebiyet verecektir" denildi.

Çanakkale'nin, 100. yılında unutulmayacak etkinliklere sahne olacağını ve önümüzdeki iki yılda alacağı hizmetlerle gelişim yolunda önemli adımlar atacağını vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıntıları önümüzdeki aylarda belirlenecek olan projelerle, Çanakkalemiz ülkenin ve hatta uluslararası alanda bölgesinin yıldızı marka kent olma yolunda hızla ilerleyecektir. Diğer bakanlıklarımızın da sürece dahil olması ve Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı hazırlıklarını yatırımları arasına almasıyla 200 milyon TL'yi aşkın bir yatırım, 2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde ilimize hizmet olarak gelecektir. Bu vesileyle Çanakkalemize bu zamana kadar göstermiş oldukları teveccüh ve Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı münasebetiyle ilimize yaptıkları ve yapacakları büyük katkı sebebiyle başta sayın başbakanımız olmak üzere, hükümetimizin üyelerine Çanakkalemizin milletvekilleri olarak teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu yatırımları ve gelişimi hak eden, bir ulusun tarihe adını altın harflerle yazdırdığı topraklarda yaşama şerefine nail olan hemşehrilerimize ve bu yolda bizlere gerek fikirleri, gerekse projeleriyle destek olan tüm STK'larımıza şehrimiz adına teşekkür eder, selam ve saygılarımızı sunarız."

Muhabir: Fikriye Susam Uyar / Haluk Yüksel

Yayıncı: Kamuran Akkuş - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Kaşdemir Mehmet Daniş Çanakkale Ak Parti Yerel Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title