Haberler

Çanakkale - DP'li Uysal'dan 'Beyaz Toros' Değerlendirmesi

DP'li Uysal'dan 'beyaz toros' değerlendirmesi Çanakkale'de seçim çalışmalarına devam eden Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'beyaz toroslar' sözünü eleştirerek "PKK ağzıyla konuşan bir Başbakan gördük" dedi.

DP'li Uysal'dan 'beyaz toros' değerlendirmesi

Çanakkale'de seçim çalışmalarına devam eden Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'beyaz toroslar' sözünü eleştirerek "PKK ağzıyla konuşan bir Başbakan gördük" dedi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, 1 Kasım genel seçim çalışmaları kapsamında geldiği Çanakkale'de DP İl Başkanı Ahmet Öztürk, DP'li Çanakkale Milletvekili adayları ve partililer tarafından karşılandı. Parti binasında ülke gündemini değerlendiren DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye'nin bir kişinin ihtirasları nedeniyle 1 Kasım seçimlerine hazırlandığını ileri sürdü. Uysal, iktidar ve muhalefetteki siyasi aktörlerin bir kayıkçı kavgası içinde olduklarını öne sürerek "AKP ve doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan eliyle kaosu dayatanlara, çözümsüzlüğü dayatanlara ya da onların işlerini kolaylaştıracak bir şekilde başta TBMM Başkanlığı olmak üzere seçemeyenler, koalisyon kuramayanlar, mecliste çoğunluğu olmasına rağmen bir irade ortaya çıkaramayanlar için bu süreçte milletimiz gerekli değerlendirmeleri yapacak" dedi.

Bir gazetecinin "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Oslo görüşmeleriyle ilgili bazı belgeleri gördüğünü açıkladı. Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna yanıt veren DP'li Gültekin Uysal, "Türkiye'nin ana muhalefet partisi liderinin beyanlarını her birimiz ciddiye almak mecburiyetindeyiz. Ana muhalefet partisi olarak iktidar partisinin açıklamasını beklemektense kendisinin açıklaması gerekir. Türkiye'nin hakikaten bir numaralı gündem maddesinin terör olduğu bir seçim ikliminde milletimizin gerçekleri görmesi de kendilerine vesile olmalıdır. Bu manada iktidar partisi açıklasın demek meseleyi küçük profilli bir alana sıkıştırmakla alakalıdır" dedi.

DAVUTOĞLU'NA BEYAZ TOROS ELEŞTİRİSİ

Açıklamasının devamında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu 'beyaz toroslar' sözü üzerinden eleştiren Uysal, "Milletimiz bir eşiği daha geçti. Görevini unutarak bir şuursuzluk içerisinde beyaz toros olarak ifade edilen PKK ağzıyla konuşan bir Başbakan gördük. PKK'nın iddialarını ve argümanlarını meşrulaştıracak bir argümantasyonla beraber bugün milletin önüne çıktılar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da önemli iddialarını seçim öncesinde paylaşmasını bekliyoruz. Her birimizin öngördüğü durumları, somut bilgileri elinde olanlar hakikati öğrenmek için açıklamalıdır" diye konuştu.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, parti binasındaki toplantının ardından Türkan Saylan Belediye sosyal tesislerinde partililer ve vatandaşlar ile bir araya geldi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Demokrat Parti Gültekin Uysal Çanakkale Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title