Haberler

'Çanakkale'den Anadolu'ya Projesi'

'Çanakkale'den Anadolu'ya Projesi' Kapsamında Oluşturulan 'Çanakkale 1915 Savaş Eserleri Gezici Müzesi', Sivas'ın Şarkışla İlçesinde Ziyarete Açıldı

'Çanakkale'den Anadolu'ya Projesi' kapsamında oluşturulan 'Çanakkale 1915 Savaş Eserleri Gezici Müzesi', Sivas'ın Şarkışla ilçesinde ziyarete açıldı.

Şarkışla Belediye binasındaki çok amaçlı salonda ziyarete açılan sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Serginin açılışını, Şarkışla Kaymakamı Fethi Savran, Belediye Başkanı Kasım Gültekin ve Çanakkale 1915 Savaş Eserleri Gezici Müzesi Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan yaptı.

Belediye Başkanı Kasım Gültekin, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 'Çanakkale'nin nasıl geçilmez olduğunu, atalarımızın 1915'li yıllarda bu ülkeyi bizlere miras bırakırken hangi hayat tarzında, hangi şartlarda neler yaptıklarını, bu müze sergisinin açılışıyla bir nebze de olsa görmüş olacağız' dedi.

İlçe protokolü ve öğrenciler, müzeyi gezdi. Öğrenciler, Sivaslı ve Şarkışlalı şehitlerin temsil edildiği yerde hatıra fotoğrafları çektirdi. Müzede, fotoğraflar, şehit ve gazi mektupları, mermi kovanları, o dönemdeki askeri kıyafetler, tüfekler ve çeşitli malzemeler sergileniyor.

Müzeyi gezen Şarkışla Kaymakamı Fethi Savran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi destanlarla dolu bir milletin evlatları olduklarını belirterek, 'Çanakkale bu destanlar içinde gerçekten de önemli bir yere sahip. Büyük bir zafer, bir ölüm kalım mücadelesiydi. Belki o zaman için yere düşen bir millet, Çanakkale ile ayağa kalktı ve savaşın seyrini de değiştirdi' dedi.

Çanakkale cephesinin, o dönemde Rusya'nın savaş dışında kalmasını ve savaşın uzamasını sağladığını ifade eden Savran, 'Yenilmemiş olmamıza rağmen ittifak yaptığımız ülkelerin yenilmesinden dolayı biz de yenik sayıldık ama bu millet düştüğü yerden kalkmasını bildi. Çünkü tarihi bu tür destanlarla dolu, özgürlüğüne düşkün bir milletiz' diye konuştu.

Savran, müzenin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Müzenin genel koordinatörü Cengiz Yürükaslan ise 'Çanakkale'den Anadolu'ya Projesi' kapsamında iki seneden bu yana Türkiye'yi dolaştıklarını belirtti. Bu projeyle Cumhuriyet'in temel değerlerini ve ülkenin varoluş nedenini yeni nesillere anlatmayı, eski nesillere de bunları hatırlatmayı amaçladıklarını anlatan Yürükaslan, müzeyi herkesin ziyaret etmesini istedi.

Gezici müzenin bugüne kadar 55 il ve çok sayıda ilçede ziyaret edildiğini belirten Yürükaslan, 'Ziyaretler, önce protokol ile başlıyor, ardından okullar ve sonra da halka açılıyor. Bu sene ilk kez Şarkışla ile başladığımız gezici müze, cumartesi gününe kadar ilçede açık kalacak' dedi.

Yürükaslan, gezici müzenin Erzincan ve Artvin'in ardından yarı yıl tatiline kadar Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerindeki il ve ilçelerde ziyarete açılacağını söyledi.

(KE-AHM-ARD) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

title