Haberler

Can Deliorman Biyografisi

Can Deliorman
Doğum YeriEskişehir / Türkiye

Can Deliorman Kimdir ?

1984 yılında Eskişehir'de doğdu. 13 yaşında iken Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın Keman Bölümü'ne girdi; Ezgi Gönlüm Yalçın'ın öğrencisi oldu. Keman eğitiminin son üç yılında orkestra şefliği üzerine yoğunlaştı; Sami Hatipoğlu ve Burak Tüzün'den şeflik dersleri aldı.

17 yaşındayken Borusan Kocabıyık Vakfı'nın sağladığı eğitim bursu ile Viyana Müzik Üniversitesi'nin orkestra şefliği hazırlık sınıfında şeflik çalışmalarına başladı. Yuji Yuasale orkestra şefliği, müzik pedagogu Reinhard Amon ile piyano ve müzik teorisi çalıştı. Graz Müzik Üniversitesi orkestra şefliği bölümünde Martin Sieghart'ın orkestra şefliği sınıfından mezun oldu. Öğrenciliği sırasında Viyana Filarmoni Orkestrası'nın ve Singverein korosunun şeflik seminerlerine katıldı ve Singverein Korosu şefi Johannes Prinz ile koro şefliği alanında düzenli olarak çalıştı.

Yüksek lisans eğitimi için ABD''ye gitti. New Jersey eyaletinin Princeton şehrinde bulunan Westmnister Korosu Koleji'nde Joe Miller ve James Jordan ile çalıştı. Westminster Senfonik Korosu ile Lincoln Center, Carnegie Hall gibi ünlü konser salonlarında sahneye çıktı. Şef Kurt Masur ile Mendelssohn'un, Die erste Walpurgisnacht kantatı, 21. yüzyılın önemli müzisyenlerinden Pierre Boulez ile Gustav Mahler senfonileri üzerine çalıştı. Yüksek lisans derecesini Graz Müzik Üniversitesi Orkestra Şefliği Bölümü'nde tamamladı. Gustav Mahler'in Diriliş Senfonisi üzerine tezi, 2013'te Almanya'da Akademiker Verlag tarafından kitap olarak yayınlanmıştır.

title