Haberler

Çamların Arasına Yapılan Bina Yıkıldı

Edirne'de Sarayiçi İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin çam ağaçlarının bulunduğu park alanındaki bölümde 2 katlı ve 5.82 metre yükseklikte inşa ettiği bina, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin itirazı üzerine Edirne İdare Mahkemesi...

Edirne'de Sarayiçi İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin çam ağaçlarının bulunduğu park alanındaki bölümde 2 katlı ve 5.82 metre yükseklikte inşa ettiği bina, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin itirazı üzerine Edirne İdare Mahkemesi kararıyla yıkıldı.

Edirne Belediye Başkanlığı, geçen yıl 1'inci Murat Mahallesi, Güngör Mazlum Caddesi, 37'üncü Sokak üzerinde bulunan ve çam ağaçların bulunduğu 'park' alanından bir bölümü, lokal yapılması için yap-işlet-devlet modeliyle Sarayiçi İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'ne ihale ile verdi. İnşaat ruhsatı alan dernek, çamların bir bölümünü keserek 2 katlı ve 5.82 metre yükseklikte bina inşaatına başladı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği adına Avukat Bülent Kaçar, 12 Haziran 2012 tarihinde Edirne İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Avukat Kaçar, itiraz dilekçesinde, binanın imar planı hükümlerine göre tek katlı, en fazla 3.50 metre yükseklikte, sökülüp taşınabilir olması gerektiğini savundu. İnşaatı devam eden binanın çam ağaçları kesilerek betonarme, 2 katlı ve 5.82 metre yükseklikte inşa edildiğini kaydeden Kaçar, inşaat ruhsatının iptalini istedi.

Dosyayı görüşen Edirne İdare Mahkemesi'nin 28 Aralık 2012 tarihinde verdiği kararda, park alanında sadece sökülüp taşınabilir malzemeden yapı kurulması gerektiğine vurgu yapılarak, 'Park alanında sadece söküp taşınabilir malzemeden olacak şekilde yapılması gerektiği yönünde plan hükmü bulunmasına rağmen betonarme şeklinde yapı yapılması için verilen 12.06.2012 tarih ve 249 sayılı yapı ruhsatının imar planına, yapılaşma koşullarına, planlama esaslarına, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına uygun bulunmadığı sonucuna varılmıştır. Bu nedenle yapılan işlemin iptaline oybirliği ile karar verilmiştir" denildi. Mahmeke, yürütmeyi durdurma ve yapı ruhsatının iptal edilmesi kararını verdi.

ZOR YIKILDI

Edirne İdare Mahkemesi'nin verdiği iptal kararının ardından Edirne Belediye Başkanlığı'na ait yıkım ekibi bugün binanın yıkımına başladı. Bir iş makinesiyle 2 katı çıkılan ve duvarları örülen binada yıkım başladı. Bina kolonlarını ve tavanlarını yıkmakta zorlanan iş makinesi uzun uğraşların ardından binanın yıkımını gerçekleştirdi. - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edirne Belediye Başkanlığı Bülent Kaçar Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title