Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfa'da Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, muhalefetin seçim vaatlerini eleştirerek, "Belli partiler var barajı aşma mücadelesi peşinde, kimi partiler var liderlerini muhafaza etmenin peşindeler, yani Türkiye'de iktidar olalım, Türkiye'yi idare edelim diye bir siyasi hareket karşımızda yok" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, muhalefetin seçim vaatlerini eleştirerek, "Belli partiler var barajı aşma mücadelesi peşinde, kimi partiler var liderlerini muhafaza etmenin peşindeler, yani Türkiye'de iktidar olalım, Türkiye'yi idare edelim diye bir siyasi hareket karşımızda yok" dedi.

Bakan Çelik, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa'da ilk olarak Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda kaanat önderleriyle bir araya geldi.

Daha sonra partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret eden Çelik, görevlilerle görüşüp çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çelik, burada bir vatandaşın mahallelerindeki yolla ilgili sıkıntı olduğunu bildirmesi üzerine telefonla ilgilileri arayarak sorunun giderilmesi talimatını verdi.

Koordinasyon merkezinin başkanı Cuma Elgün'den de bilgi alan Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, yoğun çalışmaları nedeniyle daha önce kente gelemediğini ama çalışmaları takip ettiğini söyledi.

Çelik, AK Parti'nin iktidarı döneminde Türkiye'nin büyük gelişmeler kaydettiğini ve istikrar açısından 7 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu belirtti. Genel seçimlerde partisinin yüksek oy alacağına inandığını aktaran Çelik, seçmenin kendilerine güvendiğini dile getirdi.

Muhalefet partilerinin seçim vaatlerini eleştiren Çelik, şöyle konuştu:

"Belli partiler var barajı aşma mücadelesi peşinde, kimi partiler var liderlerini muhafaza etmenin peşindeler, yani Türkiye'de iktidar olalım, Türkiye'yi idare edelim diye bir siyasi hareket karşımızda yok. Onun için projeden ziyade popülist yaklaşımlarla 'vatandaşın acaba zihnini kısa süre içerisinde çalabilir miyiz ve böylece partinin başında kalabilir miyiz' gibi garip, gerçeklerle bağdaşmayan bazı sözde projelerini açıklıyorlar bu onların acziyetini gösteriyor. Türkiye oraları çoktan aştı, Türkiye sağlam, gerçekçi, geleceğe dönük nasıl adımlar atacaksa onları planlamış bir ülke olarak yoluna devam ediyor. Ama muhalefetin maalesef bu atılımları, bu gelişmeleri, katedilen mesafeleri görmekten bile aciz bir noktada olduğunu çok açık bir şekilde ifade etmemiz gerekiyor. İnşallah seçim meydanlarında onların bu zaaflarını, esas amaçlarının Türkiye'yi yönetme olmadığını açık bir şekilde vatandaşlarımızla paylaşacağız biz ise 13 yıldır yönettiğimiz ülkeye yeni imkanlar yeni hizmet alanları sunma konusundaki projelerimizi vatandaşlarla paylaşacağız."

"Bizim tek yüzümüz var"

Çelik, bir gazetecinin "Paralel Yapı'nın doğuda farklı, batıda ise başka bir partiyi desteklediği" iddialarına ilişkin soruya,  bu çevrelerin kimi desteklediğinin kendileri açısından önem taşımadığını söyledi.

Tüm yıpratmalara karşı vatandaşın AK Parti'nin yanında olduğunu vurgulayan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Paralel anlayışlar kimi destekliyor ne yapıyor geçmişte de bunları yaşadık.  Bunların kaç yüz oldukları ortaya çıkıyor, doğuda başka yüz, batıda başka yüz, bin bir çeşit yüzle karşı karşıya kalıyorsunuz.  Bizim ise tek yüzümüz var İzmir'de de aynı Şanlıurfa'da da Sinop'ta da Mersin'de de bizim tek yüzümüz var ve biz ne söylediğini bilen ne yaptığını bilen siyasi kadrolar olarak yolumuza devam edeceğiz. Yolumuzu kesmek isteyenler dün vardı, bugün var. Kim ne taş koyarsa, koysun kim ne fitne yaparsa, yapsın vatandaşımız istikrarlı yoldan gitmeye inşallah devam edecektir."

"Devlet yönetmek çocuk oyuncağı değil"

Çelik, Türkiye'nin önemli sıkıntılarından biri olan taşeron işçi sorununu da ortadan kaldırdıklarını anımsattı. Muhalefet partilerinin taşeron işçileri istismar edip hayali bazı rakamlarla milletin kafasını karıştırmaya çalıştığını ifade eden Çelik, bunların gerçekten çok uzak olduğunun altını çizdi.

Çelik, söz konusu vaatlerin işçileri işsizliğe sürükleyeceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Maşallah asgari ücret için bin 500, 2 bin, 5 bin yetmedi 10 bin diyen de var.  Yani bu şekilde asgari ücreti artıranlar, atacağınız adım çalışanı işsiz bırakmamalı işçiyi, işsiz hale getirirseniz bunun vebalinden kurtulamazsınız. Devlet yönetmek öyle mikrofondan nutuk atmaya benzemiyor. Emekliye bir şey vereceğim deyip, maaşsız bırakan anlayışlardan bu millet çok çekti onun için biz memleketin kaynaklarını çoğaltıp, pastayı, ekmeği büyütüp oradan payı millete vermeyi doğru buluyoruz. 'Olmayan somunu millete vereceğim.' Nereden vereceksin efendim? 'Veririz hele bir iktidara gelelim, bir 4 yıl verin bana gerisine karışmayın.' Çocuk oyuncağı mı devlet yönetmek. Enerji bakanımız diyor ki 'mazotun maliyeti  bin 800 lira' adam diyor ki 'bin 500 liradan vereceğim' yani herhalde millet Şanlıurfa'dan TÜPRAŞ'ın oraya gidip bidonlarla kuyruğa girecek İzmit'ten, arabaya yükleyip mazotu getirecek."

Ne taşeron işçilerinin, ne madencilerin ne de emeklilerin bu tür söylemlere itibar etmeyeceğini aktaran Çelik, AK Parti'nin, "yaptık, verdik"  dediğini,  muhalefetin ise "yapacağız, vereceğiz" şeklinde değerlendirmelerde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Faruk Çelik Şanlıurfa Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title