Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir tarafta demokrasi, güllük gülistanlık sevecen ifadelerin olduğunu, öbür tarafta ise bel altında silahın bulunduğunu belirterek, "Ev ev, kapı kapı, köy köy gezerek, tehditler yağdırarak milletin oyuna engel olma faaliyeti, olmadık ittifaklar var; Paralel Yapı ile HDP'nin, diğerlerinin.

HÜSEYİN YEŞİLKAVAK - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir tarafta demokrasi, güllük gülistanlık sevecen ifadelerin olduğunu, öbür tarafta ise bel altında silahın bulunduğunu belirterek, "Ev ev, kapı kapı, köy köy gezerek, tehditler yağdırarak milletin oyuna engel olma faaliyeti, olmadık ittifaklar var; Paralel Yapı ile HDP'nin, diğerlerinin. Bölgede (Doğu ve Güneydoğu Anadolu) onları görmek mümkün" dedi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimler öncesi Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde vatandaşlarla sık sık bir araya gelerek özellikle Çözüm Süreci'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

Çözüm Süreci'nin AK Parti tarafından başlatıldığını vurgulayan Çelik, "2005 yılında orada HADEP madep, DEP mep olmadığı, kimsenin olmadığı bir dönemde AK Parti, Çözüm Süreci'ni başlattı. 'Bu kavgaya, bu savaşa, bu çatışmaya artık son. Ne şehit gelsin ne çatışma olsun. Bu iş, İstiklal Savaşı'nı birlikte vermiş olan bu milletin, 77 milyonun birliğini, beraberliğini korumak için atılması gereken adımlar neyse atılmalı' noktasındaki bir başlangıçtı" ifadesini kullandı.

Çelik, bundan sonra da çözüm gerçekleşecekse bunun sigortasının yine AK Parti olduğuna dikkati çekerek, başka bir siyasi partinin çözümü gerçekleştirmesinin mümkün olmadığını savundu.

"AK Partisiz bir Çözüm Süreci olmaz"

HDP, CHP ve MHP'nin Çözüm Süreci'ni gerçekleştirecek takatleri olmadığını iddia eden Çelik, şöyle devam etti:

"Biri partinin başında kalmaya, biri barajı aşmaya çalışıyor, biri zaten toptan reddediyor. Bunlarla Türkiye'nin yönetilebileceğini kimse düşünmüyordur herhalde. Onun için AK Parti hem Çözüm Süreci ile ilgili bir sigortadır hem Türkiye'nin birliği, bütünlüğü açısından bir sigortadır hem istikrarı açısından sigortasıdır hem de Türkiye'nin güvenle geleceğe yürümesi açısından sigortadır. Biz yanımıza rakip isteriz. Bir ortak daha olsun, böyle güçlü savunduğumuz değerleri 77 milyon nezdinde savunan bir alternatif bir siyasi hareket olsun diye 10 yıldır istiyoruz ama yok, çıkmıyor. Yok böyle bir siyasi parti. Onun için şimdi Güneydoğu'daki vatandaşlarımız şunu bilsinler; AK Partisiz bir Çözüm Süreci olmaz."

Bakan Çelik, daha önceki açıklamalarında defalarca "Bir tarafta barış bir tarafta silah, bir tarafta zeytin dalı, bir tarafta silahla bu yürümez" dediğini anımsattı.

Bu sözünün şimdi çok net görülebileceğine işaret eden Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şu an söylemlerin sertleşmesinin altında bu var. Bir tarafta demokrasi, güllük gülistanlık, sevecen ifadeler ama öbür tarafta bel altında silah da var. Yani böyle bir demokrasi olur mu? Böyle bir sandık anlayışı olabilir mi? Bırak silahını gel. Gücün neyse görelim. Ev ev, kapı kapı, köy köy gezerek, tehditler yağdırarak milletin oyuna engel olma faaliyeti, olmadık ittifaklar var. Paralel Yapı ile HDP'nin, diğerlerinin. Bölgede (Doğu ve Güneydoğu Anadolu) onları görmek mümkün. Olmadık ittifaklar var. Bu ittifaklar neticesinde netice alma. Ne neticesi? Böylece bir barajı aşıp 4'üncü bir parti barajı aşarsa AK Parti'nin milletvekili sayısında düşme olur. Böylece de istikrarsızlaşma konusunda da bir kaos ortamının oluşması birilerinin işine geliyor. Ülkenin meselelerine vatandaşın böyle bakacağını mı sanıyorlar ya? Bu vatandaş, bu kaosları çok yaşadı; 60, 70, 80, 90'larda yaşadı, 2000'lerin başında yaşadı."

"Silahlar terk edilmeli"

Türkiye'nin yine bir kaos ortamı yaşamasına yönelik bir özlem ve beklenti olduğunu anlatan Çelik, menfaatleri sarsılanların, suçüstü yakalananların bu noktada birliktelik gayreti içine girdiğini belirtti.

Çelik, Doğu ve Güneydoğu'da artık silahların terk edilerek sandık mücadelesi verilmesi gerektiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Silahın olmadığı bir HDP mutlaka Parlamento'da güçlü bir şekilde olmalı ama siz bir tarafta silahın gölgesinde Meclis'e taşınırsanız bu, demokrasi değil. Onun için zaten şu anki belki de yükselen isyan sesinin altında bu yatıyor. Silahla Parlamento'da var olma; bu, kabul edilebilir bir şey değil. Bunu herkesin sağduyuyla düşünmesi gerekiyor. Bırak silahları, gel Parlamento'da hakkını ara. Konuş, alınması, verilmesi, konuşulması gereken ne varsa Türk demokrasisi bu olgunluktadır ama silah konusu çözülecekti. Çözmeden seçime gidiyoruz. Silahlar bırakılmadan, gömülmeden seçime gidiyoruz, AK Parti'nin buradaki sesini yükseltmesinin altında yatan, çözüm sürecine karşı olmak değil. AK Parti'nin karşı duruşu, tehdit ve baskılardır. İnsanların iradelerinin sandığa özgürce yansıyamaması konusunda isyanımız var. Onun için gerek Çözüm Süreci'nin başarıya ulaşması gerekse bir hayli rayına girmiş olan Güneydoğu'daki yatırımların tümden tamamlanması konusunda AK Parti'den başka çözüm yolu göremiyorum. Vatandaşlarımızın da sağduyuyla hareket edeceğine inanıyorum."

Partisinin 13 yıldır süren iktidarında çok sıkıntılı süreçleri geride bıraktıklarını, çok büyük sorumlulukların üstesinden geldiklerini vurgulayan Çelik, 7 Haziran seçimlerinin ardından yine büyük hedeflerle yola devam edileceğine inandığını bildirdi.

Bakan Çelik, seçim yaklaştıkça, vatandaşların istikrarı güçlendireceğine ve AK Parti'ye desteklerini artıracağına daha fazla inandığını söyledi.

Çelik, "Dolayısıyla AK Parti'nin tıpkı 2002'de olduğu gibi yeni bir başlangıçla adeta ikinci yarı, ikinci dönemin çok başarılı dönem olacağı inancı içindeyim. O başarı bizi 2023'e, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına taşıyacak ve artık Türkiye milli gelirini 20 bin dolarlara doğru yaklaştıracak" ifadesini kullandı.

"Adaylardan daha çok çalışıyoruz"

Partisindeki "üç dönem kuralı"na da değinen Çelik, kendisi dahil bu partiye hizmet etmiş birçok önemli ismin tüzük gereği aktif siyasette yer alamayacağını, buna rağmen seçimler öncesi çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini vurguladı.

Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aday değiliz ama aday olmayan arkadaşların, aday olanlarından daha çok çalıştığını görüyorum çünkü deneyimlerimiz hem arazide hem her alanda daha fazla. Bunu daha yoğun bir şekilde şu an kullanıyoruz. Dolayısıyla aday değiliz, çok çalışıyoruz. Yarın arkadaşlarımız seçilecek. Onlara en büyük desteği yine biz vermek durumundayız. Dolayısıyla ne yapacağımız belli. Türkiye'nin kalkınmasına destek vermeye devam edeceğiz. Bu hangi koşullarda olur, onu zaman gösterecek ama milletvekili olmayacağımız kesin. Dolayısıyla bir beklentimiz de yok. Hiçbir arkadaşımızın da bir endişesi yok. Bu anlayış içinde AK Parti, 2019 ve 2023'e birlik ve beraberlik içinde yürümeye devam edecek."

"Şanlıurfa'ya 4 yılda 400 proje vaadimizi gerçekleştirdik"

Bakan Çelik, 24'üncü dönemde Şanlıurfa milletvekili olarak şehre önemli hizmetler sunduklarını belirterek, görevi bitmesine rağmen bölgeye yapılacak yatırımların takipçisi olacağını bildirdi.

Şanlıurfa'dan milletvekili seçilmeden önce 400 proje vaadinde bulunduklarını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"4 yıl önce vaadimizi yaptık, 4 yıl sonra da hepsini yerine getirdik. Başlarken onlara kitapçık verdik. 'Bizi izleyin, 400 vaadi size getireceğiz' demiştik. Şimdi bitirirken de kitapçık verdik, 'Bunları gerçekleştirdik' dedik. 13,6 milyar lira harcayarak son 4 yılda 400'ün üzerinde projeyi Şanlıurfalılara teslim ettik. Şimdi devam eden önemli projelerimiz var. Bunların takibini de yapacağız. Urfa'ya emeğimiz oldu. Şehirle ilişkimizin kesilmemesini istiyorlar. Sivil anlayış içinde destek olmaya devam edeceğim. Bölgeye 8 organize sanayi bölgesi kuruldu. Şu an 4'ü aktif, diğer 4'ünün de aktif hale gelmesi için çalışılıyor. Kısa süre içinde 430 fabrika bitmiş olacak. 200 fabrika faal halde ve 12 bin 500 kişi çalışıyor. Bir yıl içinde fabrika sayısı 430'a tamamlanacak. Güzel günler Şanlıurfa'nın olacak."

Kaynak: AA / Yerel

Faruk Çelik Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title