Haberler

Büyükşehir ile erkekliğe ilk adımı attılar

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel sünnet organizasyonu ile bu yıl Bursa'nın 17 ilçesinden 1500 çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen sünnet şöleninde bu yıl 17 ilçede belirlenen, aralarında Suriyeli ve Türkmenler ile Türki Cumhuriyetlerden gelerek Bursa'da yaşayan çocukların da bulunduğu toplam 1500 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü'nün koordinasyonunda belediye iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından organize edilen sünnet şenliği, bu yıl da Merinos Park'ta yapıldı. Bugüne dek yaklaşık 23 bin çocuğun sünnetini gerçekleştiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, çeşitli nedenlerle çocuklarını sünnet ettiremeyen aileler ile ülkelerindeki savaştan kaçıp Bursa'ya sığınan Suriyeli ve Türkmenlerle, Türki Cumhuriyetlerden gelerek Bursa'da yaşayan ailelerin çocuklarının da ilk mürüvvetlerinde yaşadıkları gurur ve sevinçlerine ortak oldu. Merinos Parkı'nda gerçekleştirilen ve Bursa'nın 17 ilçesinden 1500 çocuğun erkekliğe ilk adımı attığı sünnet şöleni, Mevlid-i Şerif ile taçlandı.

1500 çocuk sünnet oldu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, "Türk milletinin en önemli geleneklerinden biri olan sünnet geleneğini Büyükşehir Belediyesi olarak sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu şölen, insan merkezli yöneticilik anlayışımızın en güzel örneklerinden biridir. Bugün 1500 çocuğumuz erkekliğe ilk adımlarını atıyor" dedi.

Başkan Altepe, sünnet organizasyonlarının Osmanlı coğrafyasında yer alan Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Bosna Herkes ve Batı Trakya'da da sponsor işadamlarının desteğiyle yapıldığını hatırlatarak, bugüne kadar Bursa ve Balkanlar'da Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonu ile sünnet ettirilen çocuk sayısının 23 bine yaklaştığını ifade etti.

"Değerlerimize sahip çıkıyoruz"

Başkan Altepe, Türkiye'nin ve Bursa'nın yaşadığı değişime de işaret ettiği konuşmasında, "Türkiye, hızla gelişiyor ve değişiyor. Bu değişimde bizler de Bursa ve Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyor ve çok çalışıyoruz. Milli ve manevi değerlerimize, ecdadımıza, tarihimize sahip çıkıyoruz. Bugün sünnet şöleninde erkekliğe ilk adımı atan çocuklarımıza geçmiş olsun diyorum. Çocuklarımızın ömür boyu sağlıklı, mutlu ve huzurlu yaşamalarını, ülkelerine değer katan bireyler olmalarını diliyorum" şeklinde konuştu.

Mehter takımının konseriyle renklenen programda, sünnet çocuklarına forma, oyuncak, araba ve kol saatinden oluşan hediye paketlerini Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe dağıttı. Başkan Altepe'nin, çocuklarla ve aileleriyle fotoğraf çektirdiği törene, Büyükşehir Belediyesi bürokratları da katıldı. Öte yandan Bursa'nın 17 ilçesinde belirlenen 1500 çocuğun sünneti, Bursa Özel Hayat Hastanesi bünyesinde uzman hekimler gözetiminde sağlığa uygun koşullarda gerçekleştirildi. Sünnet sonrası çocuklara yönelik enfeksiyon kontrolü de yine aynı uzman ekip tarafından yapıldı. Çocukların ayakkabı, pantolon, gömlek, pelerin, şapka ve asadan oluşan sünnet kıyafetleri ve diğer tüm ihtiyaçları da Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Türkiye Merinos Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title