Haberler

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey'den 'Kardeş Şehir' Temsilcilerine Teşekkür Plaketi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, 5. Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali'ne 'Kardeş şehirler'den katılan heyet üyelerine Gaziantep'i anlatan bir sunum yaparak teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen programa Kıbrıs Maliye Bakanı Ersin Tatar, Lefkoşa Belediye As Başkan Yardımcısı Önol Aktolga, Almanya'nın Duisburg, İsveç'in Karlstad, Suriye'nin Halep, Moğolistan'ın Ulan Batur, Hollanda'nın Nijmegen, Kıbrıs'ın Lefkoşa şehirleri ile Fransa'dan temsilciler katıldılar.

Gaziantep tarihi ve kültürel zenginliklerinden örnekler sunan Başkan Güzelbey, Gaziantep'in aynı zamanda sanayisi ve modern şehirciliği ile Türkiye'nin vizyon kentlerinden biri olduğunu söyledi.

Kentte tarihi ve kültürel zenginliklerin modern şehir yaşamı ile buluşması yönünde ciddi çalışmalar yaptıklarını anlatan Güzelbey, Naip Hamamı, Kır Kahvesi, Butik Otel, Bey Mahallesi Avrupa Birliği hibe fonlarından yararlanılarak yapılan restorasyon çalışmalarından örnekler gösterdi.

Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivalinin şehirde sosyal canlılık yaratmasının yanı sıra Kardeş Şehirlerin katılımı ile kültürel bir paylaşım fırsatı yarattığını ifade eden Asım Güzelbey, 'Kültürel paylaşımlar toplumları ve o toplumun insanlarını birbirine yaklaştırıcı, birleştirici bir rol oynamaktadır. Festivalimize geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da katılımları ile destek veren, renk katan, kardeş şehirlerimizden gelen dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Biz Kardeş şehirlerimizle dünyaya açılıyoruz' dedi.

Katılımlarından dolayı Kardeş Şehir temsilcilerine teşekkür eden Başkan Güzelbey, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanı Ersin Tatar, Lefkoşa Belediye As Başkan Yardımcısı Önol Aktolga, Duisburg temsilcisi Benno Lensdorf, Nijmegen temsilcisi Bart Van Dam, Karlstad temsilcisi Ulf Adolfsson, Moğolistan'ın Başkenti Ulan Batur Belediyesi Başkan Yardımcısı Tsedenbal Tsozsolmaa, Kıbrıs Gaziantepliler Dernek Başkanı Mesut Ayar ve İstanbul Anadolu Yakası Gaziantepliler Dernek Başkanı Mehmet Güçtekin'e festival anısına 'Festival Sembolü', Gaziantep'e özgü bakır işi el sanatı ürünleri ile Gaziantep'in baklava, fıstık ve kalesinden oluşan figürlerin yer aldığı bir plaket hediye etti.

Başkan Güzelbey, 'Kardeş şehir' yetkililerine, Türk misafirperverliğinin temel düsturu olan ağırlamada büyük bir hassasiyet gösterdiklerini, ama yaşanan olumsuzluk varsa ise konuklardan af diledi.

Bütün katılımcılara tek tek teşekkür eden Güzelbey, konuklardan kentlerinin belediye başkanlarına Gaziantep'ten sevgi ve selam götürmelerini istedi.

(MRT-YLZ) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title