Haberler

Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Ceyhan ilçesinde, düzenlenen törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Ceyhan ilçesinde, düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Ardından Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ve İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Kütükçü, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Ceyhan Askerlik Şube Başkanı Personel Binbaşı Ayhan Evli, törende yaptığı konuşmada, Türk ordusunun 93 yıl önce, yurda ve ülkenin bağımsızlığına kastedenlere karşı eşsiz bir zafer elde ettiğini belirtti.

Zaferin, Atatürk'ün önderliğinde, milli birlik ve beraberlik ruhuyla kazanıldığını ifade eden Evli, "30 Ağustos tarihinin Türk ulusunu esir etmek isteyen güçlere karşı, toplumun tüm kesimlerinin dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin bir araya geldiği, yan yana, omuz omuza mücadele vererek zafer destanını yazdığı gündür" dedi.

Törenin ardından protokol üyeleri, Ceyhan Asri Mezarlık'taki şehitliği ziyaret etti.

Aladağ

Aladağ ilçesinde de Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Jandarma Astsubay Üstçavuş Mahmut Taştan, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Törene, Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Ahmet Rıza Müftüoğlu, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Soner Baykan ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Yusuf Alemdar Ceyhan Tsk Yerel Haberler

title