Haberler

Büyük Zafer'in 90. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Bilecik'te törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Bilecik'te törenle kutlandı.

Tören, Cumhuriyet Meydanı'nda 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç'un askeri birliklerin bayramını kutlaması ve Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Törene, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hünkar Keleş,Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Bilecik Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Ağaoğlu, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, İl Emniyet Müdürü Emir Gökpınar, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile çeşitli kuruluşların temsilcileri, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Jandarma Yüzbaşı Ümit Şevik, Türk milletinin yakın tarihinin anılmaya ve kutlanmaya değer büyük olaylarla dolu olduğunu belirterek, bu olayların en önemlisinin Türk milletinin Atatürk önderliğinde gerçekleştirdiği ve batılıların "Türk mucizesi" adını koyduğu çok yönlü ve kuvvetli bir süreç olan Kurtuluş Savaşı olduğunu kaydetti.

Geçit töreninin ardından Vali Akpınar, makamında tebrikleri kabul etti.

Vali Akpınar, MHP Bilecik Milletvekili Şeker, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Koç, Belediye Başkanı Yağcı, şehitlikte devam eden tören kapsamında şehitlerin mezarına çiçek bıraktı. Burada, tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı ve Bilecik Müftü Vekili Ahmet Tokgöz dua okudu.

Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda İl Jandarma Komutanlığı tarafından açılan standın gezilmesiyle sona erdi.

Muhabir: Muhsin Arslan / Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin - BİLECİK

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk İbrahim Akpınar Bilecik Yerel Haberler

title