Haberler

Bursa'daki Eylemde Kışkırtma İddiasıyla 10 Kişiye Gözaltı

Güncelleme:

Bursa Emniyet Müdürlüğü, büyük işçi eylemindeki olayları provoke ettiği iddiasıyla yasa dışı Türkiye Komünist İşçi Partisi üyesi 1'i kadın 10 kişiyi gözaltına aldı.

Bursa'daki otomotiv sektöründeki fabrikalarda eylem devam ederken, Bursa Emniyet Müdürlüğü olayları provoke ettiği iddiasıyla yasa dışı Türkiye Komünist İşçi Partisi (TKİP) üyesi 1'i kadın 10 kişiyi gözaltına aldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, terörle mücadele birimlerince silahlı Türkiye Komünist İşçi Partisi (TKİP) terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 10 kişi gözaltına alındığı bildirildi. Açıklamada şüphelilerden 5'nin işsiz, 1'inin memur, 1'inin öğrenci, 2'sinin metal sektörüyle ilgisi olmayan, 1'inin ise dışardan gelen işçi oldukları bildirildi.

Gözaltına alınan bu kişilerin 15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren 4 ayrı fabrikada iş bırakılmasını teşvik etmek suretiyle üretimin durdurulması ve işyerlerinin tahliye edilmemesi için faaliyet gösterdikleri kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAK SUÇUNDAN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

"Oluşan toplumsal kaos ortamından istifadeyle örgütsel tabanlarını genişletmek şeklindeki eylemlerini sosyal paylaşım ağı üzerin kurdukları Metal İşçileri Birliği (MİB) grup ile Kızılbayrak isimli dergi üzerinden yaptıkları yayınlar ve oluşturdukları Fabrikalar Arası Kurul (FAK) toplantılarında alınan kararlarla gerçekleştirdikleri tespit edildi."

Bu kişiler, hakkında Türkiye Komünist İşçi Partisi (TKİP) terör örgütüne üye olmak suçundan adli soruşturmaya başlandı.

İstanbul, Ankara ve İzmit'ten geldikleri bildirilen biri kadın 10 kişinin merkez Nilüfer İlçesi Görükle ve Yıldırım İlçesi Akçağlayan mahallelerinde ev kiraladıkları da öğrenildi.

POLİSTEN EYLEMDEKİ İŞÇİLERE UYARI

Bu arada, 4 fabrikada eylem yapan işçilerle görüşen polis yetkilileri, yaptıklarının yasa dışı olduğu ve fabrikaları boşaltmalarını istedi. İşçilerin polis talebinin yazılı olmasını istedikleri ve bu nedenle fabrikadan ayrılmadıkları öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Bursa Emniyet Müdürlüğü İşçi Partisi Türkiye Otomobil Teknoloji Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Bakmadan Geçme

2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir? Kişisel farkındalık nasıl artırılır? Farkındalığı artırmak için neler yapılabilir? A101 AKTÜEL KATALOĞU 13-16 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! ZTK maçı ne zaman oynanacak? #9917 Ziraat Türkiye Kupası Beşiktaş- Trabzonspor maçı ne zaman? Kurban Bayramı'nda hangi sureler okunur? Kurban arefesinde hangi sureler okunur? SARILIK NEDEN OLUR? Sarılık belirtileri neler, nasıl geçer? 20 bin öğretmen atama başvuruları ne zaman 2024? MEB'den Öğretmen Ataması Takvimi #128197 Sözlü sınav ve mülakat tarihleri ne zaman başlıyor? İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NEDEN OLUR? İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri neler, ne iyi gelir? Şanlıurfa Usulü Beyti Kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta'da bugün ne yapıldı? Survivor All Star 2024 112. Bölüm Tanıtımı! #128250 112. Bölüm tanıtımı yayınlandı mı?
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500

Yorumlar (20)

midyat''''''li:

bu öncü kandırılmış önde gelen sapıkları içlerinden ayırıp tazminat vermeden kovun gitsinler.

2
10
yanıtYanıtla
HASAN TAHSİN:

HAH!. . DEVLETİN VE OLİGARŞİNİN BİLİNDİK YÖNTEMLERİ. ARAYA ANARŞİSTLER SIZDI, TERÖRİSTLER SIZDI DİYEREK EYLEMİ ENGELLE VE PATRONLARA YALAKALIK YAPMAYA DEVAM ET.

5
3
yanıtYanıtla
TimsahlarMobil-ANDROID:

kovun hepsini işten

1
5
yanıtYanıtla
pesmobilWeb@haberler.com:

İşçinin yanında ne zaman durdu ki devlet zaten

5
1
yanıtYanıtla
selo canmobilWeb@haberler.com:

isciler haklarini ariyorlar bunlar da en dogal haklari

5
1
yanıtYanıtla
f1:

10 KİŞİ KIŞKIRTMIŞ. . . . . . . :ddddddddddD KOMİK. ALLAH kul hakkı ile gelmeyin , kul hakkı yemeyin diyor. . hükümetin nerde durdugu da önemli hak hukuk mu. yoksa. . . . secim yakın. . . . Bu mevzuda hükümet yanlısı yorum yapacağım diye küçülmenin de gereği yok bence arkadaşlar. her şeyden önemli olan HAKK

4
1
yanıtYanıtla
ultraslan:

bursa akpye oy verme grev yapma

4
1
yanıtYanıtla
schwarzlichmobilWeb@haberler.com:

Hadi bakalım hükümetin istediği gibi oluyor işe siyaset bulaşiyor... haklı olanı haksız göstermeyi akp çok iyi bilir...

4
1
yanıtYanıtla
ahmet çetinmobilWeb@haberler.com:

10 kişi Provakört bilmediniz cok şeyler var

0
4
yanıtYanıtla
mutlu:

işçi düşman mı asıl örgüt sendikalar faşo sendikalar.

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title