Haberler

Burdur Belediye Başkanı Ercengiz Açıklaması

"2017 yılında Burdur'un içme suyu sorunu ve arıtma tesisi problemi çözülmüş olacak"

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 2017 yılına kadar kentin içme suyu ve arıtma tesisi sorununu çözeceklerini bildirdi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü personelini ziyaret eden Ercengiz, belediye olarak 7 gün 24 saat Burdur'a hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

Kendi dönemlerinden önce projesi yapılmış katlı otopark işinin bulunduğunu anlatan Ercengiz, bir mühendis ve iki teknikeri görevlendirdiklerini, otoparkın yasal süreden 2 ay önce tamamlandığını kaydetti.

Ercengiz, bu yıldan itibaren 15 araçla çöp toplama işini belediyenin yapacağını vurguladı.

Belediyenin atölyelerini güçlendireceklerini ve dışarıdan hizmet satın almak yerine kendi atölyelerinde ürettikleri ürünlerle Burdur'a hizmet etmek istediklerini ifade eden Ercengiz, şöyle konuştu:

"Köprübaşı'nda yaptığımız düzenlemede dışarıdan malzeme haricinde hizmet alımı yapmadık. Ortaya güzel bir iş çıktı. Parklarımızdaki düzenlemelerimizi kendimiz yapıyoruz. Asri Mezarlığı'ndaki düzenlemelerimiz, halk plajındaki düzenlemelerimizi kendimiz yaptık. Elimizden geldiğince vatandaşımızın yanında oluyoruz. Cenaze hizmetlerinde önemli bir yol kat ettik. Vatandaşımızın zor gününde belediyenin yanında olması gerekiyordu. Biz bunu başardık. Eksiklerimiz elbette ki var ama bunların devamı gelecek."

"Burdur'un içme suyu ve arıtma problemi çözülecek"

Ercengiz, içme suyuyla ilgili girişimde bulunduklarını ve hazırlanan projenin ihale  aşamasına geldiğini kaydetti.

İçme suyu sorununun herkesin sorunu olduğunu belirten Ercengiz, "Bu konunun siyaseti olmaz. İleri Biyolojik Arıtma Tesisi için de proje ihale aşamasındayız. 2017 yılında Burdur'un içme suyu ve arıtma tesisi problemi çözülmüş olacak" dedi.

Ercengiz, katı atık depolama sistemiyle ilgili bir kaynak sıkıntısı bulunduğunu anlattı.

Nüfusu 200 binin altındaki yerel yönetimler için İller Bankası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bir hibe destek programı olacağına işaret eden Ercengiz, müracaatlarını yaptıktan sonra katı atık ve yağmur suyu drenaj hattı sorununu çözeceklerini söyledi.

Ercengiz, TOKİ ile görüşmelerinin devam ettiğini, Depremevleri mevkisinden başlayarak 2019 yılına kadar bin 500 konutu kente kazandıracaklarını vurguladı. - Burdur

Kaynak: AA / Yerel

Ali Orkun Ercengiz Burdur Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title