Haberler

    Bunları Asla Söylemediler!

    Ünlü isimlerin söylediği sanılan, kulağa aptalca gelen bu cümleler, aslında gerçek değiller!

    Resimlerin üzerine yazılmış alıntıların gerçekten de söylenmiş olduğunu düşünerek sosyal ağlarda paylaşmayı çoğumuz seviyoruz. Peki internette doğru olmayan sözlerle karşılaşabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte gerçek olmadığını söylemeden geçemeyeceğimiz 7 ünlü alıntı.

    1. "İcat edilebilecek her şey, icat edilmiştir." - Charles H. Duell

    Bu cümle, devrimizin en popüler "başarısız tahminlerinden" bir tanesi. Ancak küçük bir sorun var: Bu söz, tamamen uydurma. Duell'in bu cümleyi söylediğine dair herhangi bir kanıt olmadığı gibi, onun doğru olmadığını söyleyen kitaplara rastlamak da mümkün.

    2. "Teknolojinin insan etkileşimini geçeceği günden korkuyorum. Dünya, geri zekalı bir nesille dolacaktır." - Albert Einstein

    İnsanlar Einstein'ın söylediklerini paylaşmayı seviyorlar. Çünkü Einstein bir şey demişse onu mutlak gerçek olarak kabul ediyoruz. Ancak bu kelimelerin Einstein tarafından söylendiğine dair hiçbir kanıt yok. Dahası bu cümle, 1995'te yayınlanan Powder filminden değiştirilerek alınmış olabilir.

    3. "640K herkes için yeterlidir." - 1981'de Bill Gates

    Bu cümleyi sarf etmediğini sadece Gates söylemiyor. 640K depolama alanının herkese yeteceğinin Gates'in ağzından döküldüğünü doğrulayacak tek bir bağımsız kaynak bile yok. Gates, 1997'de "Bazı aptalca şeyler ve bazı yanlış şeyler yazdım, ancak bunu değil" demiş ve şunları eklemişti: "Bilgisayarlarla ilgilenen hiç kimse, belirli bir bellek kapasitesinin her zaman yeterli olacağını söylemez."

    4. "Uzaktan alışveriş yapmak tamamen mümkün olsa da, başarısız olacak" - 1966'da Time Magazine

    Aptalca görünen bir tahmin üretmek hiç de zor değil. Burada ise tutucu bir dergi, alışverişte yapılacak yenilikleri öngörememiş gibi gösteriliyor.

    Alıntı Time'ın 25 Şubat 1966'da yayınlanan bir sayısından alınmış, ancak makaledeki hali oldukça farklı.

    5. "Bilgisayar teknolojisiyle erişilmesi mümkün olan noktaya gelmiş ve limitlere ulaşmış görünüyoruz." - 1949'da John von Neumann

    Önemli bir matematikçi ve bilişim tarihinde önde gelen isimlerden olan John von Neumann, böyle bir şeyi gerçekten söylemiş olabilir mi? Hayır, çünkü cümlenin aslı, aşağıdaki gibi:

    "Bilgisayar teknolojisiyle erişilmesi mümkün olan noktaya gelmiş ve limitlere ulaşmış gibi görünüyor olabiliriz, ancak bu tür açıklamalar yaparken dikkat etmelisiniz, çünkü 5 sene sonra kulağa aptalca gelebiliyorlar."

    6. "Belki beş bilgisayar için pazar bulabilirsiniz." - 1943'te IBM'in başkanı Thomas Watson tarafından

    Bu sözü Watson'un söylediğine dair herhangi bir kanıt şimdiye kadar ortaya çıkmadı. PowerPoint slaytlarında gelecekten bahsederken kullanılması dışında, bu alıntının gerçek olduğunu gösteren sağlam bir kanıt yok.

    7. "İnsanların evlerinde bir bilgisayara sahip olmak istemeleri için hiçbir neden yok." - 1977'de Digital Equipment Corporation kurucusu Ken Olsen

    İddialara göre Olsen, bu sözleri 1977'de bir World Future Society konferansında söylemişti. Ancak Snopes'in de açıkladığı gibi Olsen, kişisel bilgisayarlardan değil, tüm evinizi kaplayabilecek devasa bilgisayarlardan bahsediyordu.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Albert Einstein Bill Gates Teknoloji Haberler

    Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

    Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

    CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

    CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

    Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

    Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

    Bakmadan Geçme

    Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
    Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

    Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title