Haberler

Buca Belediye Başkanı Tatı: "Torba Yasa Buca'ya Giremeyecek, Ben İşçimin Başına Torba Geçirtmem"

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 1 Ağustos'ta yürürlüğe girecek Torba Yasa ile kadro fazlası işçilerin gönderilmeyeceğini belirterek, "Torba Yasa Buca'ya girmeyecek, ben işçimin başına torba geçirtmem" dedi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 1 Ağustos'ta yürürlüğe girecek Torba Yasa ile kadro fazlası işçilerin gönderilmeyeceğini belirterek, "Torba Yasa Buca'ya girmeyecek, ben işçimin başına torba geçirtmem" dedi.

DİSK Genel İş Sendikası 5 No'lu Şube Başkanı Naci Çetin, Buca Belediyesi'ni ziyaret ederek, Başkan Ercan Tatı, belediye meclis üyeleri ve işçilerle bir araya geldi.

İzmir'de en çok Buca Belediyesi'ndeki kadro durumunun Torba Yasa kapsamında olduğunu hatırlatan Naci Çetin, "Biz bu yasaya başından beri karşı çıktık. Buca Belediyesi ile bugüne kadar ilişkilerimizde sorun yaşamadık. Hepimizin tedirgin olduğu bu Torba Yasa'da birçok maddeyi içini sıkıştırıp çalışanların haklarını yok edecekler. Hükümet bu yasaya af yasası diyerek çıkardı, ama bu bir af yasası değil. Bu yasanın 166 maddesi ile yasa bir sürgün yasası haline getirildi. Bu yasa ile 20 yıllık işçilerimiz bir anda unvanlarından da olarak taşra teşkilatlarına gönderilecek. Bu konuda son sözü belediye başkanımız söyleyecek" dedi.

Çetin, Buca'da alınacak kararın, tüm belediyeler için örnek olacağını dile getirdi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da işçileriyle omuz omuza olmak istediğini söyledi.

Buca'nın işçilere borcu olmadığını, ancak 346 işçinin 250'ye düşülmesi gerektiğini ifade eden Tatı, şunları kaydetti:

"Bu işçileri göndermemiz halinde bunun bize 5. 7 milyon lira tasarruf anlamına geleceğini belirtmem gerekiyor. Buna karşın hizmet satın alıyoruz. Bu da taşeronluk anlamına geliyor. Bizim hedefimiz taşeron sistemini tümüyle ortadan kaldırmak. İnşallah çalışmalarımız ile hep beraber taşeronu tarihe gömeceğiz. Bu tabloya rağmen askerlerimizin başına torba geçirilmesi benzer bulduğum bir uygulamaya izin vermeyeceğim. Ben işçimin başına torba geçirtmem. Hepinizden özveri ile Buca için yapacağınız çalışmalarda omuz vermenizi bekliyorum. Torba Yasası Buca'ya giremeyecek. "

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title