Haberler

Bu Mağazalarda "Para" Değil "Sevgi" Geçiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince kurulan "Sevgi Mağazaları"nda 6 yılda 59 bin 39 kişiye, 5 milyon 73 bin liralık yardım yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince 2005 yılında yardıma muhtaç vatandaşlara gıda ürünleri ve giysi yardımında bulunulması amacıyla kurulan "Sevgi Mağazaları"nda 6 yılda 59 bin 39 kişiye, 5 milyon 73 bin liralık yardım yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren "Sevgi Mağazaları" ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

Sevgi Mağazaları'ndan yararlanmak isteyen ihtiyaç sahiplerine, mağdur olduklarını belgelendirmeleri ve belediyenin uzman sosyal tespit görevlilerince yapılan incelemenin ardından gıda ürünleri ve giysi yardımında bulunuluyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Osman Poyraz, yaptığı açıklamada, ilk Sevgi Mağazası'nın 2005 yılında İzmit'te açıldığını, 2007'de ise Gebze'de ikinci mağazanın faaliyete geçtiğini söyledi.

Sevgi Mağazaları'nda ihtiyaç sahiplerinin onurunu kırmadan yardımların gizlilik içerisinde yapıldığını ifade eden Poyraz, şöyle devam etti:

"Bizim mağazalarımızda para geçmez. Burada geçerli tek şey sevgidir. İhtiyaç sahiplerinin alışveriş yapacağı tutar olarak para miktarı sembolik olarak konulmuştur. Mağazalarımız da vatandaşımızın ihtiyaçlarını giderek onların sevgilerini kazanmaya ve onlara da sevgimizi sunmaya çalışıyoruz. Toplumdaki sosyal refah ve barışın da temellerini attığımızı düşünüyorum. Mağazalarımızdaki ürünler belediyemiz bütçesinden karşılanıyor fakat iş adamları veya firmalardan da yardımlar geliyor. Bunlarda yaklaşık yüzde 10'unu hayırseverler karşılıyor. İmkanı olanların mağdur kişilere bizim vasıtamızla yardım etmelerini bekliyoruz. Yardıma muhtaç vatandaşlarımız için kurduğumuz sevgi mağazalarında 6 yılda 55 bin 39 kişiye 5 milyon 73 bin 756 lira tutarında gıda ürünler ve giyim yardımı yapıldı. "

Osman Poyraz, Sevgi Mağazaları olarak daha çok giyim üzerine durduklarını fakat ihtiyacı olan ailelere gıda yardımında da bulunduklarını vurguladı.

İzmit ve Gebze ilçelerinde bulanan mağazalarının kentin ihtiyacını karşıladığını belirten Poyraz, "Bazı ilçelerimizden mağazalarımıza ulaşım sıkıntısı olduğunu biliyoruz ve bununla ilgili değişik projeler hazırlıyoruz" dedi.

-KART UYGULAMASIYLA İSTEDİKLERİ MAĞAZADAN ÜRÜN ALABİLECEKLER-

Kredi kartı benzeri bir çalışmanın üzerinde durduklarını anlatan Poyraz, karta yüklenecek miktarla ihtiyaç sahiplerinin istedikleri mağazadan alışveriş yapabileceğini ifade etti.

"Bu uygulamaya geçmek istememizin nedeni ise gıda yardımı paketleri en fazla 6 ay saklanabiliyor. Bunların içerisinde bozulabilecek malzemelerde bulunuyor" diyen Poyraz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yardımı yaptığımız kişi diyabet hastası veya pakete konulan gıdalara karşı alerjisi olabilir bunu önlemek için kredi kartı benzeri bir uygulayamaya geçmek istiyoruz. Kredi kartı uygulamasını hayata geçirebilirsek vatandaşımız belediyemizin şartlarına uygun olan mağaza ve marketlerden istediği ürünü alabilecek. Markete gittiği zaman kendisine uygun gıdaları alma fırsatı bulacak böylelikle yardım yapılan kişinin rahatsızlığına göre hareket edilmiş olunacak. Gıda bölümünü ayırırsak Sevgi Mağazalarımız da daha aktif hale getirmiş olacağız. "

- KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title