Haberler

Bozüyük'te Aile Eğitimine Katılan Anne Babalara Sertifikaları Verildi

Bilecik’in Bozüyük Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Baba Destek Eğitimi (BADEP) ve Anne Çocuk Eğitimi kursları kapsamında eğitimini tamamlayanlara düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Bilecik'in Bozüyük Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Baba Destek Eğitimi (BADEP) ve Anne Çocuk Eğitimi kursları kapsamında eğitimini tamamlayanlara düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Metristepe Kültür Merkezinde düzenlenen program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kurs öğretmenleri, slayt gösterisi eşliğinde aile eğitiminin önemine değinen konuşmalarını gerçekleştirdiler. Ardından Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) Genel Müdür Yardımcısı Hasan Deniz tarafından bir konuşma yapıldı. Hasan Deniz, konuşmasında, "Ben bütün anne babaların çok iyi olduğuna cani gönülden inanan bir insanım. Yıllardır annelik ve babalık üzerinde çalışan birisi olarak söylüyorum. Bütün mesele anne babanın çocuğunun neyin yüksek yararına olduğunun farkında olmayışıdır. Bizim yapmaya çalıştığımız şey anne babaları güncellemek ve onlara doğru metotları göstermektir. Hepimiz bir anne ve babanın sonucuyuz. Bozüyük'te 0-18 yaş ve baba destek programının bir karşılığı olmuş. Bu çalışmada emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ise, aile eğitimi programlarını çok önemsediklerini, eğitimin öğretmen, öğrenci ve veli ayağı olduğunu, bu sacayağı sağlam olduğunda başarı geldiğini söyledi. Gümüş konuşmasında, "En büyük eğitim yuvasının aile olduğunu, bizlerde esecek minicik bir yelin çocuklarımızda rüzgar olarak karşımıza çıkacağını hemen her an aklımızda tutmalı ve bu bilinçle hareket etmeliyiz. Bozüyük ilçesi olarak biz bir eğitim kentiyiz. Eğitimi üçlü bir saç ayağı olarak düşünüyoruz. Okul, aile ve öğrenci. Eğer aileleri anne babaları eğitimin içine, ilgi alanına, paydaşlığına alamazsak başarı şansımız o oranda azalıyor. Hem AÇEV hem de BADEP alanında bir adım attık. Belki yeterli değil ama ileride anne babaların ilgisiyle daha çok kesime ulaşacağız" dedi.

Kurslara katılan bazı anne babalar da eğitim hakkındaki görüşlerini aktardılar. Konuşmaların ardından 25 BADEP ve 128 Anne Çocuk Eğitimi kurslarına katılanlara protokol mensuplarınca sertifikaları verildi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anne Çocuk Eğitim Vakfı Hasan Deniz Bilecik Bozüyük Yerel Haberler

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title