Haberler

AB Bakanı, AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanını Kabul Etti

Güncelleme:

AB Bakanı Volkan Bozkır, AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Stefano Manservisi ile görüştü.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Stefano Manservisi'yi makamında kabul etti.

Bozkır, Manservisi ile görüşmesinde, Türkiye'nin AB sürecinin bundan sonraki yönelimini belirlemek için ve birlikte bir strateji tesis etmek için değerlendirmelerde bulunacaklarını ifade etti.

AB Bakanı Bozkır, gelecek hafta Strazburg ve Brüksel'e gideceğini, Brüksel'de AB Komisyonu'nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle ile önemli görüşme yapacaklarını belirtti.

Bozkır, "Bu görüşmemizde de Sayın Büyükelçi ile birlikte ele alınacak konular, özellikle 8 Ekim'de yayınlanacak ilerleme raporu ile ilgili bazı hususları görüşeceğiz. Aynı günlerde Brüksel'de AB Bakanlığından bir heyet de olacak ve ilerleme raporu ile ilgili katkımızı AB'nin değerli temsilcileri değerlendirecekler" ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Manservisi'nin Türkiye'nin AB sürecine ilişkin önemine değinen Bozkır, "Türkiye'deki bütün projelerle ilgili ortak çalışmamız çok yararlı sonuçlar vermektedir" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Volkan Bozkır Egemen Bağış Brüksel Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title