Haberler

Bornova'da Ramazan Dayanışması

Bornova Belediyesi Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi yurttaşlar için imkanlarını seferber edecek.

Bornova Belediyesi Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi yurttaşlar için imkanlarını seferber edecek. Bornova'nın dokuz değişik noktasında iftar çadırları kurulurken, ay boyunca 60 bin kişiye sıcak yemek dağıtılacak. Ayrıca 6 bin aileye erzak paketleri dağıtılacak. İlçedeki kutsal mekanları yıl boyunca düzenli olarak temizleyen Bornova Belediyesi vatandaşların ibadetlerini huzur içinde yapmaları için sosyal dayanışmaya da aracılık edecek.

Yıl boyunca sosyal yardımları sürdüren Bornova Belediyesi bu Ramazan'da da ihtiyaç sahibi yurttaşlar için tüm olanaklarını kullanacak. Çamdibi, Altındağ, Çamkule, Yeşilçam, Doğanlar, Mevlana, Pınarbaşı, Tarlabaşı'nda iftar çadırları kurulacak. Her gün 2 bin kişiye sıcak iftar yemeği dağıtılacak. Ayrıca Büyükpark içindeki Gençlik Merkezi'nde de bin kişiye iftar yemeği sunulacak. Böylece Ramazan ayı boyunca 60 bin kişiye yemek dağıtılmış olacak. Ayrıca ihtiyacı olan 6 bin aileye erzak paketleri de verilecek. Bornova Belediyesi'nin ikram aracı da iftar saatinden sahura çeşitli noktalarda limonata, çay ve kahve ve su servisi yapacak.

KUTSAL MEKANLAR DA TEMİZLENİYOR

Bornova Belediyesi ilçedeki 96 cami, iki kilise ve iki cemevinin temizliğini gerçekleştiriyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kutsal mekanları belirli bir sıraya koyarak baştan aşağı temizliyor. Kutsal Ramazan ayında vatandaşların huzur içinde ibadetlerini yerine getirmeleri için hazırlıklarını yaptıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "İlçemizde 10 farklı noktada iftar çadırlaları kuruyoruz. Bu çadırlarımızda dayanışma ruhunu yaşatacağız. Ayrıca Ramazan ayı içinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza erzak paketlerini dağıtmaya başlayacaz. Dağıtım işlemi bayram öncesinde tamamlanacak. Bu kutsal ayın tüm insanlarımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bornova Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title