Haberler

Bornova Belediyesi BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne İmza Attı

Bornova Belediyesi'nin Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne (United Nations Global Compact) İmza Attığı Bildirildi.

Bornova Belediyesi'nin Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne (United Nations Global Compact) imza attığı bildirildi.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Bornova Belediyesi'nin sözleşmeyi kabul eden kuruluşlar arasına girdiği BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun onayıyla kuruluşun New York'taki merkezinden Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'a gönderilen mesajla teyit edildi.

Bornova Belediyesi'nin dünyanın en önemli ve prestijli belgelerinden birini uygulayan yerel yönetimler olarak kabul edildiğini vurgulayan Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Üniversiteleriyle, sanayisiyle, kültürel ve tarihi değerleriyle bir dünya kenti olan Bornova'nın prestiji bu sözleşmeyle daha artacak. Sözleşmenin maddelerini titizlikle uygulayacağız. Zaten bu ilkeler temel insan hakları açısından mutlaka üzerinde durulması gereken konulardır" dedi.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, 135 değişik ülkeden, 8000'den fazla kuruluşun taraf olduğu dünyanın en büyük tüzel sorumluluk girişimi olarak kabul ediliyor ve insan hakları, emek, çevre, yolsuzlukla mücadele gibi alanlarda, küresel olarak kabul edilmiş 10 temel ilkeyi esas alıyor.

Küresel İlkeler Sözleşmesi'nde, işletme veya kurumların "uluslararası geçerliliğe sahip insan haklarına destek olması ve saygı göstermesi", "insan hakları suçlarına ortak olmamak için gerekli tüm tedbirleri alması", "sendika ve toplu iş sözleşmesi özgürlüğüne, zorla çalıştırma ve angaryanın her türünün ortadan kaldırılmasına, çocuk istihdamının tamamen ortadan kaldırılmasına, işe alma ve meslek konusundaki ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına özen göstermesi",

"çevresel zorluklarla ilgili olarak temkinli yaklaşımı desteklemesi",

"çevresel sorumluluğu artıracak her türlü faaliyete ve oluşuma destek vermesi",

"çevre dostu teknolojilerin geliştirilmesini ve yaygınlaşmasını teşvik etmesi",

"yolsuzlukla mücadele etmesi", "rüşvet ve haraç dahil her türlü yolsuzlukla savaşması" isteniyor.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakanlık, Deniz Akkaya'nın kızını koruma altına aldı

Bakanlık, Deniz Akkaya'nın kızını koruma altına aldı

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kızı devlet korumasına alınan Deniz Akkaya: Ben yolladım, burnu sürtsün

Kızı devlet korumasına alınan Deniz Akkaya: Ben yolladım, burnu sürtsün

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title