Haberler

Bolu'da Orman Yangınlarıyla Mücadele

Bolu Orman Bölge Müdürü Şahin."Bolu'da ormanlar 14 gözetleme kulesinden 7 gün 24 saat gözetleniyor".

- Bolu Orman Bölge Müdürü Şahin:

"Bolu'da ormanlar 14 gözetleme kulesinden 7 gün 24 saat gözetleniyor"

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolu'da orman yangınlarının, özellikle Haziran ile Eylül aylarında meydana geldiğini söyledi.

Orman yangınlarıyla mücadele konusunda personelin gerekli eğitimleri aldığını ver her an hazır olduğunu ifade eden Şahin, yangınlarla mücadele konusunda 117 yangın işçisinin her an hazır tutulduğunu kaydetti.

Şahin, yangınlara karşı iyi bir donanıma sahip olduklarını dile getirererek, "Ekipman olarak ta 15 arazöz, 10 yangına ilk müdahale aracı, 3 tanker, 4 dozer, 9 greyder, 1 esgalavatör ve 8 bin 18 ile 50 yaş gurubundan oluşan mükellefler yer almakta. Ayrıca orman köylüsüne 70 adet su tankeri dağıtımı yapıldı. Orman yangınlarına müdahale konusunda orman köylümüzün çok katkısı bulunmakta. Çıkan ormanlara bizden önce müdahale etmekte" diye konuştu.

Çıkan yangınlara erken müdahale konusunda ekiplerin sürekli olarak hazır bir şekilde beklediğini anlatan Şahin, "Biz bölge müdürlüğü olarak çıkan bir orman yangınına en fazla 15 dakika içerisinde müdahale etmeyi kendimize hedef koyduk. Çıkan yangınlara yapılan ilk müdahale her zaman önemli. Bizde yangına büyümeden müdahale etmek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Şahin, Bolu'nun ormanlarla kaplı olduğunu, Göynük, Mudurnu, Seben ve Kıbrısçık ilçelerinin ikinci derece orman yangını bölgesi arasında bulunduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu bölgelerimizde orman yangınları zaman zaman görülmekte.  Bolu'da ormanlar 14 gözetleme kulesinden 7 gün 24 saat gözetleniyor. Orman içerisinde görülen en küçük duman ekiplerimize bildiriliyor ve gerekli kontroller hızlı bir şekilde yapılıyor." - Bolu

Kaynak: AA / Yerel

Eylül Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title