Haberler

Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu Toplantısı

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, milletin iradesi doğrultusunda bütün siyasi partilerin bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, milletin iradesi doğrultusunda bütün siyasi partilerin bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) öncülüğünde oluşturulan Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu'nun 6. toplantısı Adıyaman'da gerçekleşti.

ATSO'da gerçekleştirilen toplantıya Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Kilis, Hatay ve Şanlıurfa'nın ticaret ve sanayi odaları başkanları, genel sekreterleri ile İpekyolu Kalkınma Ajansı, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan ATSO Başkanı Mustafa Uslu, platformun bölgenin turizm ve kültür gibi alanlarda ekonomik ve bölgesel kalkınmaya yönelik işbirliği oluşturmak amacıyla kurulduğunu anlattı.

Daha önce gerçekleştirilen toplantılarda, Suriye'de yaşanan olaylar, bölgedeki su kaynaklarının kullanımı ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının görüşüldüğünü ifade eden Uslu, "Bugünkü toplantımızda Adıyaman'da çok önemsediğimiz, mermerin başkentliğine aday Adıyaman'ın mermer rezervlerini görüşeceğiz. Dünya mermer rezervlerinin yüzde 4'ü Adıyaman'da bulunmaktadır. Bu bizim için önemli bir yer altı kaynadığıdır" dedi.

Türkiye'nin yeni bir seçimden çıktığını ve milletin iradesinin tecelli ettiğini vurgulayan Uslu, milletin iradesi doğrultusunda bütün siyasi partilerin bir araya gelmesi gerektiğini bildirdi.

Kendilerinin iş dünyasının temsilcisi olduğuna işaret eden Uslu, "Her şeyden önce ekonomide hiç zaman kaybetmeye tahammülümüzün olmadığını ifade ettik. Ortak görüşümüz en kısa zamanda güçlü, nasıl bir iktidar çıkıyorsa, herkes kişisel meselelerini bir tarafa bırakarak ivedi bir şekilde Türkiye'yi hükümetine kavuşturup, herkesin aslı görevine dönmesi temenni ediyoruz" diye konuştu.

GTO Başkanı Eyüp Bartık ise oluşturdukları platformun yeni olduğunu belirterek, üç ayda bir farklı ilde, farklı konuları görüşmek üzere bir araya geldiklerini kaydetti.

Bölgede birlik ve beraberliği oluşturduklarını vurgulayan Bartık, şöyle konuştu:

"Burası birlik ve beraberlik bölgesi. Kültürümüz aynı, aynı coğrafyada yaşıyoruz ve artık ülke olarak değil bölge olarak bir arada olmamız gerekiyor. Bu bölgeyi ön plana çıkarmamız gerekiyor çünkü bu bölgede inanılmaz bir tarih yatıyor, inanılmaz bir kültür zenginliği yatıyor. Bunu artık dünyaya duyurmamız lazım. Bu projeyle beraber bir kültür yolu projesi ortaya çıktı. Bu toplantımızda kültür yolunun sözleşmesini de imzalamış olacağız. İngiltere'ye gittiğimizde bize saatlerce müzeyi anlatıyorlar ama bizim buralarda yer altı şehirleri var, dünyanın en büyük mozaikleri burada, burası Mezopotamya'nın başladığı yer. Biz bunu çok iyi anlatamadığımız kanaatindeydik. Odalarımızla beraber ve kalkınma ajanslarımızla hazırladığımız projelerle bunları anlatmaya karar verdik"

Konuşmaların ardından Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Günaydın, Adıyaman'daki mermer rezervleri hakkında sunum yaptı.

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası Kahramanmaraş Mustafa Uslu Osmaniye Yerel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title