Haberler

Bodrum-Yaklaşık 500 Kişi Ellerinde Karanfillerle Alanı Doldurdu

Mumcu'ya Yağmur Altında Anma

MUMCU'YA YAĞMUR ALTINDA ANMA

Gazeteci Uğur Mumcu öldürülüşünün 18. yılında Bodrum Belediye Meydanı'nda Cumruriyet Kadınları Derneği Yalıkavak ve Turgutreis şubeleri, Çağdaş Yaşamı Derneği Bodrum Şubesi ve Muğla Barosu İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinliklerle anıldı. Atatürk anıtı önünde oluşturulan Uğur Mumcu standında Mumcu'nun kitapları satışa sunuldu. Açılan anı defterine Mumcu'nun hayranları duygu ve düşüncelerini yazdı. CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk ile DP İlçe Başkanı Beyler Koca'nın da katıldığı anma gününde bir kucak dolusu karanfille meydana gelen Cumhuriyet İlköğretim Okulu 5-B sınıfı öğrencisi 11 yaşındaki Süleyman Kara, elindeki karanfilleri dağıttı. Etkinliğine katılanlar tarafından alkışlandı.

Baro temsilcisi Avukat Cavidan Özyiğit, Uğur Mumcu'nun düşünceleri, satın alınamayan kişiliği ve toplumda bıraktığı etki ile katillerinden çok daha uzun yaşayacağını belirterek, ?Bir toplumda adalet ve demokrasi ancak dayatmalara, baskılara, hoşgörüsüzlüğe, işkenceye direnen yurttaşların çoğalmasıyla yerleşebilir. Bizler demokratlar ve yurtseverler olarak sevgili Uğur Mumcu ve diğer tüm Cumhuriyet aydınlarının verdikleri mücadeleyi sürdüreceğiz. Atatürkçülüğe gönülden bağlı ve ülkenin aydınlık yarınları için gözünü kırpmadan taraf olan ve bu yüzdende katledilen tüm gerçek aydınları, demokrasi ve özgürlük uğruna verilen canları ve sevgili Uğur Mumcu'yu saygıyla anıyoruzö dedi.

Basın açıklamasının ardından etkinliğe katılanlar Uğur Mumcu'nun standını ve Atatürk anıtını karanfillerle donattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title