Haberler

Böbrek Nakli Olmak İçin Belçika'dan Antalya'ya Geldi

Belçika'nın Brüksel Kentinde Yaşayan ve Dört Yıldır Böbrek Rahatsızlığı Çeken Kadın, Antalya'daki Özel Bir Hastanede Kızından Nakledilen Böbrekle Hayata Döndü

Belçika'nın Brüksel kentinde yaşayan ve dört yıldır böbrek rahatsızlığı çeken kadın, Antalya'daki özel bir hastanede kızından nakledilen böbrekle hayata döndü.

Medikal Park Antalya Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, 17 yıl önce Belçika'nın Brüksel kentine yerleşen 48 yaşındaki Fatma Işıklar'a dört yıl önce diyabete bağlı böbrek yetmezliği teşhisi kondu. Diyalize girmeye başlayan 4 çocuk annesi Fatma Işıklar, diyaliz için açılan kataterlerin enfeksiyon kapması yüzünden sık sık hastaneye yatırıldı.

Bu sırada daha önce böbrek nakli olan gurbetçi bir hastayla tanışan Fatma Işıklar, Türkiye'de böyle bir imkanın olduğunu öğrenerek internetten konuyu araştırmaya başladı.

Medikal Park Antalya Hastanesi ile bağlantıya geçen ve organ nakli için gerekli şartları öğrenen Işıklar, daha sonra Antalya'ya gelerek tetkiklerini tamamladı. Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş başkanlığındaki ekip tarafından Fatma Işıklar'a 25 yaşındaki kızı Bengü Işıklar'ın böbreği nakledildi.

Fatma Işıklar, Brüksel'de organ nakli listesinde olduğunu ancak kendisine sıra gelmediğini belirterek, 'Onların kendi vatandaşlarına bile sıra gelmezken, ben boşuna bekliyordum. Ameliyat günümüz belli olduğunda çok sevindim. Hala çok heyecanlıyım. Kızım bana böbreğini verdiği için mutluluğumu anlatamam' dedi.

Işıklar, en çok su içmeyi özlediğini söyledi.

- YOLA ÇIKMADAN ÖNCE EVİ DE YANDI-

Fatma Işıklar, organ nakli için Antalya'ya gelmeye hazırlandıkları hafta kiracılarının televizyonunun patlamasıyla yangın çıktığını ve olayda beş katlı binalarının kül olduğunu da anlattı.

Evdeki hiçbir eşyayı kurtaramadıklarını kaydeden Işıklar, 'Evin enkazını sigorta şirketine bırakıp yola çıktık. Bu ameliyat için dört yıl beklemiştik. Evimiz yandı ama yine de geldik. Ameliyatım oldu ve şimdi hepimiz yeni bir hayata başlayacağız' diye konuştu.

- 'TÜRKİYE'DE 55 BİN BÖBREK HASTASI VAR'-

Medikal Park Antalya Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş da, Türkiye'de 55 bin böbrek hastası bulunduğunu ve bu sorunun sadece kadavradan yapılacak organ nakliyle çözülemeyeceğini kaydetti.

Böbrek naklinin insan hayatının kalitesinin artması ve ömrünün uzaması için gerekli olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Demirbaş, 'Bir böbrek hastasına yapılacak organ naklinin, insan hayatını üç kat artırdığını görüyoruz. Nakillerde başarı oranı yüzde 98. Böbrek nakli yaptıranların, uzun süre hayatlarını devam ettirdiklerini görüyoruz' dedi.

(GÜÇ-ŞEN-SEM) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title