Haberler

"Bizans'tan İstanbul'a: İki Kıtanın Limanı" Sergisine Fransa'da Rekor İzleyici

Fransa'da Türkiye Mevsimi Kapsamında 9 Ekim 2009 Tarihinde Paris'in En Seçkin Sergi Mekanlarından Grand Palais'de Açılan Sergi Parislilerden Büyük İlgi Gördü ve Açık Kaldığı 2.5 Ay Süresince Sergiyi 241 Bin 233 Kişi Ziyaret Etti.

Fransa'da Türkiye Mevsimi kapsamında 9 Ekim 2009 tarihinde Paris'in en seçkin sergi mekanlarından Grand Palais'de açılan "Bizans'tan İstanbul'a: İki Kıtanın Limanı" başlıklı sergi 25 Ocak 2010 tarihinde sona erdi. Parislilerden büyük ilgi gören sergiyi, açık kaldığı 2.5 ay süresince, 241 bin 233 kişi ziyaret etti.

İKSV'den yapılan açıklamada, günde ortalama 2 bin 500 kişinin ziyaret ettiği sergiyi, 32 bin ziyaretçinin sesli rehber eşliğinde gezdiğini, 10 bin 500 ziyaretçinin ise sergi kapsamında Grand Palais Oditoryumu'nda düzenlenen konferans, seminer, film gösterimi gibi aktivitelere katıldığı belirtildi. Serginin açık kaldığı 2.5 ay sürecince pedagoglarca düzenlenen 84 çocuk atölyesine 1632 çocuk katıldı. Grand Palais'nin kitapçısında ise sergi kataloğunun 5 bin 64 kopyası satıldı.

Fransa'da Türkiye Mevsimi kapsamında Paris'in en prestijli sergi mekanlarından

Grand Palais'de düzenlenen "Bizans'tan İstanbul'a: İki Kıtanın Limanı" başlıklı sergi, 9 Ekim tarihinde Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin birlikte gerçekleştirdikleri ziyaretle açıldı. 25 Ocak 2010 tarihine kadar açık kalan sergi, Fransa Ulusal Müzeler Birliği ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın desteğiyle gerçekleştirildi.

-İSTANBUL'UN 8 BİN YILLIK TARİHİ-

Fransa'da Türkiye Mevsimi Sergiler Direktörü ve Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer'in küratörlüğünde düzenlenen sergi Byzantium'dan Nea'ya, Constantinople'den Konstantiniyye'ye, İstanbul'un sekiz bin yıllık tarihini anlatıyordu.

Sergi, Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Türk ve İslam Eserleri ve Ayasofya Müzelerinin yanı sıra, Louvre Müzesi, Fransa Ulusal Kütüphanesi gibi Fransız kurumlarıyla, önde gelen Avrupa müzelerinin koleksiyonlarından seçilen dikilitaş, el yazmaları, gravürler, elbiseler, günlük mutfak gereçleri, kitaplar ve ikonlardan oluşan 500'den fazla eseri bir araya getirdi.

Türkiye ve Fransa'nın Dışişleri ve Kültür Bakanlıkları'nın himayesinde; İKSV ve Culturesfrance işbirliğiyle gerçekleştirilen Fransa'da Türkiye Mevsimi, Temmuz ayından bu yana Fransa'nın dört bir yanındaki etkinliklerle devam ediyor. Mevsim, güncel ve klasik müzik, sahne sanatları, edebiyat, güncel sanat, sinema, tiyatro, dans, gastronomi, spor, eğitim, tasarım ve moda gibi farklı disiplinlerdeki etkinliklerle 31 Mart 2010 tarihine kadar devam edecek. (ANKA)

(NÇ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title