Haberler

Bira Öldürdü!

Türk Mühendis Endonezya'da İçki Kurbanı Oldu

İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra, maden arama faaliyetleri için Endonezya'ya giden Jeoloji Mühendisi Mert Tamtam, katıldığı doğum gününde içtiği biradan zehirlenerek yaşamını yitirdi. Alzheimer Derneği gönüllüsü Tamtam'ın, Endenozya'da, içki satışı yasak olması nedeniyle iddiaya göre bir eczaneden, tanıdığı marka olduğu için güvenerek aldığı biradan öldüğü öğrenildi.

Alzheimer Derneği İzmir Şubesi Başkanı Uzman Doktor Aysel Gürsoy'un yeğeni, 27 yaşındaki Mert Tamtam, geçen yıl mezun olduktan sonra Aralık ayında, maden arama faaliyetlerinde bulunmak üzere şirketi tarafından görevlendirilince Endenozya'ya gitti. Başarılı performansıyla göz dolduran Tamtam, on gün önce, arkadaşlarının doğum gününe katıldı. Tamtam, arkadaşları tarafından burada kendisine ikram edilen kaçak viskiyi içmeyi, çeşitli ölümler duyması nedeniyle reddetti. Genç mühendis Tamtam, ülkede içki satışının yasak olması nedeniyle evden dışarı çıkıp, iddiaya göre eczanede gördüğü bir şişe birayı, tanıdık marka ve ucuz olduğu için satın aldı. Birayı içtikten sonra görme bozukluğu yaşayan Tamtam, hemen bir sağlık kuruluşuna başvurdu. İlk tedavisinin ardından evine geri dönüp dinlenmeye çekilen Tamtam, mesai arkadaşları tarafından odasında kusmuş ve baygın halde bulundu. Çalıştığı şirketin devreye girmesiyle Jakarta'daki bir hastaneye götürülen Tamtam, müdahaleye rağmen komaya girdi, iki gün önce de yaşamını yitirdi.

ALZHEİMER GÖNÜLLÜSÜYDÜ

Dört yıldır Alzhemier Derneği İzmir Şubesi'nin gönüllü gençlik kolu üyesi de olan, bu alandaki aktif çalışmalarıyla dikkat çeken Tamtam'ın ölüm haberi, İzmir'de yaşayan ailesini üzüntüye boğdu. Tamtam'ın emekli devlet memuru annesi Nevin Çağırgan ve kız kardeşi Ezgi Tamtam, gözyaşlarına boğulurken, güçlükle teselli edildi. Yakınları, Tamtam'ı, bu şekilde kaybetmelerine tepki gösterirken, olayın peşini bırakmayacaklarını dile getirdi.

EVLENMEYİ PLANLIYORDU

Meslektaşı olan nişanlısı Duygu Yetkin'le önümüzdeki kış aylarında evlenmeyi ve Endenozya'da birlikte çalışmayı planlayan Mert Tamtam'ın, ilk maaşını, üniversite sınavlarına giren kız kardeşi Ezgi Tamtam'a, dershane ücretini ödemesi için gönderdiği kaydedildi.

TEK GÜLLE UĞURLADI

GÖREV yaptığı Endonezya'da alkol zehirlenmesine bağlı olarak yaşamını yitiren İzmirli mühendis Mert Tamtam, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Tamtam için Güzelyalı Hakim Efendi Camisi'nde ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Tamtam'ın annesi Nevin Çağırgan, teyzesi Uzman Doktor Aysel Gürsoy, kız kardeşi Ezgi Tamtam, nişanlısı Duygu Yetkin ve sevenleri katıldı. Ezgi Tamtam ve Duygu Yetkin, Mert Tamtam'ın tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Nişan yüzüklerini parmaklarına takan Duygu Yetkin'in, elindeki gülü hiç bırakmadığı, yakınlarınca teskin edildiği görüldü. Dört gün sonra yeni yaşını kutlayacak olan Mert Tamtam, gözyaşlarının sel olduğu cenaze namazı sonrası Yukarı Narlıdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Güncel Haberler

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Bakmadan Geçme

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title