Haberler

Bir İmzanız Çok Şeyi Değiştirebilir

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (fao) Küresel Ölçekte Açlıkla Mücadele İçin Başlattığı İmza Kampanyasıyla, 1 Milyar İnsanın Açlık Sorununun Çözümü İçin Dikkat Çekmeye Çalışıyor

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) küresel ölçekte açlıkla mücadele için başlattığı imza kampanyasıyla, 1 milyar insanın açlık sorununun çözümü için dikkat çekmeye çalışıyor.

FAO Orta Asya Alt Bölge Ofisi Program Koordinatörü Siham Drissi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FAO'nun küresel ölçekte açlıkla mücadele için mayıs ayı başında başlattığı '1 Milyar Aç İnsan' kampanyasının 16 Ekim'de sona ereceğini söyledi.

Drissi, imza kampanyası ile halen dünya üzerinde 1 milyar insanın açlık sorununu, hükümetler başta olmak üzere sivil toplum örgütlerinin öncelikli gündem maddesi haline getirmeleri için gerekli etkinin yaratılmaya çalışıldığını vurguladı.

'www.1billionhungry.org' web sayfasında, açlığın yok edilmesi için siyasi liderlerin konuya ilgisini çekerek mevcut politikaların geliştirilmesi için sosyal bir etki yaratılmasının amaçlandığını belirten Drissi, şunları söyledi:

'Sayfada açlığın ne olduğu, açlığın neden ve nasıl ortaya çıktığı, kimlerin aç sayılacağı ve kronik açlığın anlamı ile çözümü için neler yapılması gerektiği konularında önemli bilgiler yer almaktadır. Verilen bilgilerde, açlığın, gelişmiş ülkelerde (artık yemek saati geldi) şeklindeki bir his olarak algılanırken geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelerdeki daha az şanslı insanlar için, halsizlik, yorgunluk, konsantrasyon bozukluğu ve hastalığa neden olan bir olgu olduğu belirtilmektedir. Sürekli açlık yaşayan insanlar için bu olgu, geçici ve kalıcı hastalıklara sebebiyet veren ve ne zaman yok olacağı bilinmeyen bir sorundur.'

- 'TARIM ÜRETİM MUTLAKA ARTIRILMALI'-

Gelecekte artacak dünya nüfusunda açlığın önlenmesi amacıyla tarım üretiminin kesinlikle artırılması gerektiğini ifade eden Drissi, şöyle dedi:

'Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün tahminlerine göre halen 6.8 milyar olan dünya nüfusunun 2050 yılında 9 milyara ulaşacağı tahmin edilmektedir. Bu nüfusun beslenebilmesi için mevcut tarımsal üretimin yüzde 70 oranında artırılması gerekmektedir. FAO verilerine göre mevcut 1 milyar aç insanın 642 milyonu Asya ve Pasifik'te, 265 milyonu Afrika'da, 53 milyonu Karayipler'de, 42 milyonu Yakın Doğu ve Kuzey Afrika'da ve 15 milyonu ise gelişmiş ülkelerde yaşam mücadelesi vermektedir.

Nitekim Eylül 2009 tarihinde yaşanan son küresel kriz ile aç insan sayısı 100 milyon kişi daha artmış olup açlığın azaltılmasına yönelik mevcut çalışmaların yetersiz kaldığı son yıllarda çalışmaların hızlandırılmadığı takdirde Binyıl Kalkınma Hedefleri'nden (MDG) biri olan, 2015 yılına kadar aç insan sayısının yarıya düşürülmesi mümkün olmayacaktır.'

- FAO NEYİ HEDEFLİYOR?

BM Gıda ve Tarım Örgütü koordinatörlüğünde başlatılan imza kampanyasının, sorunun çözümü için bilinç oluşturmada ilk adım olarak büyük önem taşıyacağını vurgulayan Drissi, 'Verilecek bir imza, atılacak bir elektronik posta, sorunun öneminin anlaşılması için dünyaya anlamlı bir mesaj, sorumluluk taşıyanlara itici bir güç olacaktır. Kampanyada FAO Orta Asya Alt Bölge ofisinin hedefi 200 bin imzaya ulaşmaktır' dedi.

(BAR-SAR-OSM) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title