Haberler

Bilecik - Rektörlüğün Ağaç Kesilmesi İddiasına Yanıtı Ağaçlar Kesilmedi, Başka Alana Taşındı

Rektörlüğün ağaç kesilmesi iddiasına yanıtı Ağaçlar kesilmedi, başka alana taşındıBİLECİK Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü, rektörlük binası karşısındaki 30 yıllık çam ağaçlarının kesildiği yönündeki iddialara Ağaçlar kesilmedi, başka alana taşındı yanıtını verdi.

Rektörlüğün ağaç kesilmesi iddiasına yanıtı Ağaçlar kesilmedi, başka alana taşındı

BİLECİK Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü, rektörlük binası karşısındaki 30 yıllık çam ağaçlarının kesildiği yönündeki iddialara Ağaçlar kesilmedi, başka alana taşındı yanıtını verdi.

Şeyh Edebali Üniversitesi Genel Sekreteri Doç.Dr.Cihan Darcan düzenlediği basın toplantısında rektörlük binası karşısındaki çam ağaçlarının kesildiği iddialarının doğru olmadığını öne sürdü. Söz konusu ağaçların peyzaj projesi çerçevesinde yerinden sökülüp kampüsteki başka bir alana taşındığı anlatan Doç.Dr. Darcan şöyle konuştu

Üniversitemizin kampüs alanı inşaatı ile ilgili olarak kampüs alanındaki ağaçların kesildiği iddiası doğru değildir. İddia edildiği gibi ağaçlar kesilmemiş, ağaçların kampüs arazisindeki diğer alanlara taşınması suretiyle yaşamlarını sürdürmeleri sağlanmıştır. Kaldı ki bu alan yeni bir planlama değil, 10 yıl önce üniversitemizin kuruluş aşamasında hazırlanan mimari projede yer alan bir düzenlemedir. Daha önce de üniversitemizin yeni fakülte, rektörlük ve kütüphane binalarının yapım aşamasında da doğaya zarar vermemek adına ağaçlar taşınarak kampüsümüzün başka alanlarına yerleştirilmiştir. Son süreçte peyzaj ve çevre düzenlemesi yapılan bu alan için Orman İl Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda nitelik ve nicelik bakımından daha değerli ağaçlar temin edilmiştir. Biyolojik açıdan dikildiğinde ağaçların sağlıklı bir şekilde tutması için gerekli zaman beklenmekte olup söz konusu peyzaj alanı yetişkin fidanlarla daha değerli hale getirilecektir. Ağaçların kesilmesiyle öğrencilerimizin sosyal alanlarının daraltıldığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Tam aksine ağaçların taşınması suretiyle boşaltılan alan sosyal faaliyetlerde kullanılacak bir alan olacaktır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title