Haberler

Bik Çalışanlarına Gerçekleştirilen Silahlı Saldırı Sonrası Sakarya Basını Gazete Manşetlerinde...

Sakarya'nın günlük yayın yapan yerel gazeteleri dün yaşanan acı olay sonrası manşetlerinde ortak bir bildiri yayınlayarak tepkilerini ortaya koydular.

Sakarya'nın günlük yayın yapan yerel gazeteleri dün yaşanan acı olay sonrası manşetlerinde ortak bir bildiri yayınlayarak tepkilerini ortaya koydular.

Anadolu Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adnan Uyumaz'ın, Gazetesini denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu çalışanlarından birinin ölümüne ikisinin de ağır yaralanmasına neden olan kurşunlama olayı sonrası Sakarya'da günlük yayın yapan Yenigün, Yeni haber, Sakarya Halk, Bizim Sakarya, Adapostası ve Yeni Sakarya Gazeteleri bugünkü manşetlerinde "Kara Gün" başlığı adı altında ortak bir basın açıklaması ile çıktı. Ortak açıklamada Sakarya basının artık kendisiyle yüzleşme vaktinin geldiği, Gazeteciliği salt ticari bir faaliyet olarak değerlendiren zihniyete, kamuoyunun haber alma hakkını bu kaygılarla gasp etmeye, şantaj ve tehditle terör estirmeye çalışanlara karşı duracaklarının mesajı verildi.

Sakarya'da yerel yayın yapan gazetelerin bugünkü manşetlerin çıkan ortak bildiri şöyle:

"Sakarya basınında yıllardır göz ardı edilen sorunlar, göz yumulan ihlaller, aksaklıklar ve günü kurtarma düşüncesiyle hoş görülen yanlışların faturası pırıl pırıl üç basın emekçisine çıktı.

Anadolu Gazetesi'ne dün görevlerini yapmaya giden Basın ilan Kurumu'nun üç görevlisi ve denetçiler arasında yer alan Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Süke, yukarıda saydığımız yılların ihmali sonucu kuralsızlığı hak sayan zihniyet tarafından kurşunlanmıştır.

Dört basın emekçisinden Devrim Ersin Özergin hayatını kaybetmiş, Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Başkanı Recep Bolat ile Mustafa Süke ağır yaralanmış, kurulda yer alan Ökkeş Buğra Atılgan şans eseri yara almadan kurtulmuştur.

Anadolu Gazetesi'nde dün basın emekçilerine sıkılan kurşunlarda tetiği çeken aslında aranan katil zanlısı değil, yıllardır silahı kendi ayağına doğrultarak, nişan alıp bekleyen Sakarya basınıdır.

Dün yaşanan bu acı olay, Sakarya basınının kendisiyle yüzleşme vaktinin gelip geçtiğini gösteriyor. Bu nedenle bu acı olayı Sakarya basını için bir milat olarak kabul edilmesi gerektiğine inanıyoruz ve üzerimize düşen görevi yapacağımıza söz veriyoruz.

Gazeteciliği salt ticari bir faaliyet olarak değerlendiren zihniyete, kamuoyunun haber alma hakkını bu kaygılarla gasp etmeye, şantaj ve tehditle terör estirmeye çalışanlara karşı duracağımızı herkesin bilmesini istiyoruz.

Dün sabah saatlerinde meydana gelen olayda Sakarya'da yayın yapan Anadolu Gazetesinin imtiyaz sahibi ve Adapazarı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Uyumaz, gazeteyi denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Başkanı Recep Bolat ve beraberindeki 2 denetçiye kurşun yağdırmıştı. Saldırı sonrası denetçilerden Devrim Ersen Özergin hayatını kaybederken, Recep Bolat ve Mustafa Süke yaralanmış, Ökkeş Buğra Atılgan saldırıdan şans eseri kurtulmuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gazeteler Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title