Haberler

Beyşehir'e 50 Milyon Liralık İçme Suyu Projesi

Maliyeti 50 milyon lira olan KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından projesi tamamlanan su projesi devreye girdiğinde Beyşehir'in 22, Derebucak ve Seydişehir'in 2 mahallesinin içme suyu ihtiyacını karşılaşacak.

Maliyeti 50 milyon lira olan KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından projesi tamamlanan su projesi devreye girdiğinde Beyşehir'in 22, Derebucak ve Seydişehir'in 2 mahallesinin içme suyu ihtiyacını karşılaşacak.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir kent merkezinin yeni projenin devreye girmesinin ardından Beyşehir Gölü'nden içme suyu temini için su alımı yapmaktan vazgeçeceğini söyledi.

Su kirliliği yönetmeliğinin kaldırılması ile Beyşehir'de turizm yatırımı yapamayan yatırımcıların önünün de açılacağını ifade eden Özaltun, "Beyşehir Gölü milli park, arkeolojik ve doğal sit alanı, su kontrol yönetmeliği gibi statülere bağlı olması nedeniyle yıllardır turizm yönüyle yatırımcı çekemedi. Birçok yatırımın önünün engellendi. Su kirliliği kontrol yönetmeliğinin kaldırılmasının ardından en azından Beyşehir Gölü'ndeki 2 adayı turizme kazandırmak istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Murat Özaltun Seydişehir Derebucak Beyşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title