Haberler

Beü, Bursa Olay Tv'de Tanıtılacak

Bitlis Eren Üniversitesinin (BEÜ), Bursa Olay TV'de yayınlanan "Anadolu Sofrası Arasta" programında tanıtılacağı bildirildi.

Bitlis Eren Üniversitesinin (BEÜ), Bursa Olay TV'de yayınlanan "Anadolu Sofrası Arasta" programında tanıtılacağı bildirildi.

BEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Bitlis'in ve üniversitenin 3 Aralık saat 20.15'de Bursa Olay TV'de yayınlanan "Anadolu Sofrası Arasta" programında tanıtılacağı belirtildi.

Açıklamada, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru'nun, kentte çekime başlayan Olay TV ekibiyle söyleşi yaptığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Rektörümüz, üniversitemizin gelişiminden, şu ana kadar yaptığı çalışmalardan ve üniversite için gelecekte yapılması planlanan faaliyetlerden kısaca bahsetti. Ömer Aydoğdu'nun hazırlayıp sunduğu Anadolu Sofrası Arasta programına konuşan rektörümüz, üniversitemizde faal durumda olan fen edebiyat, mühendislik ve mimarlık ile iktisadi ve idari bilimler fakülteleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca kuruluşu onaylanan eczacılık fakültesi ve Bakanlar Kurulu gündemindeki İslami ilimler, diş hekimliği fakülteleri için bir konuşma yaptı. Rektörümüz söyleşisinde, 6 fakülte, 3 yüksek okul, 7 meslek yüksek okulu, 2 enstitü, 1 dil merkezi ve 4 sosyal alanda faaliyet gösteren çeşitli öğrenci kulüplerini de konuştu."

Öte yandan rektörün söyleşide, üniversitenin kampüs alanı üzerinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdiğinin belirtildiği açıklamada, üniversitenin yerleşkesinin 15 ile 20 bin öğrenciye hitap edecek şekilde tasarlandığı ifade edildi.

Açıklamada, "Bu çalışmalar fakülte, yüksek okullar kompleksi, ileri araştırma laboratuvarları, kapalı ve açık spor alanları, oditoryum, sosyal alanlar, lojman, öğrenci yurtları ve misafirhaneden oluşuyor. Bu yerleşke planı 15 ile 20 bin öğrenciye hitap edecek şekilde tasarlandı. Ayrıca yeni kampüsümüzde inşaat çalışmalarının yanı sıra ağaçlandırma çalışmaları ve çevre düzenlemeleri de büyük bir hızla devam etmekte" denildi.

- BİTLİS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title