Haberler

BESYO Sınavına Tarlada Antrenman Yaparak Hazırlandılar

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun ilk kez açılan Antrenörlük Eğitimi Bölümü özel yetenek sınavına Nusaybin'den katılan öğrenciler, tarlalarda yaptıkları antrenmanın ardından sınavda ter döktü.

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) ilk kez açılan Antrenörlük Eğitimi Bölümü özel yetenek sınavına Nusaybin'den katılan öğrenciler, tarlalarda yaptıkları antrenmanın ardından sınavda ter döktü.

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) ilk kez açılan Antrenörlük Eğitimi Bölümüne özel yetenek sınavıyla öğrenci alımı başladı.

Hitit Üniversitesi BESYO Spor Salonu'ndaki özel yetenek sınavının açılışında konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, antrenörlük eğitimi bölümü için 60 öğrencinin alınacağını, farklı illerden 204 öğrencinin sınava başvurduğunu söyledi.

Sınavın her aşamasının salona yerleştirilen kameralar ile izlendiğini belirten Alkan, okul kantinine kurulan ekranlardan diğer öğrencilerin ve yakınlarının sınavı takip edebileceklerini bildirdi.

Performans dışında hiçbir faktörün sınavın kazanılmasında etkili olmayacağını anlatan Alkan, "Kazananlar hak ettikleri için kazanacaklar. 4 yıl boyunca altyapısı da en kısa sürede tamamlanacak olan üniversitemizle büyük bir aile olacağız. BESYO olarak 5 branşın federasyonlarıyla protokol imzalayacağız. Öğrencilerimiz ikinci sınıftan sonra milli kamplarda stajları yapabilecekler" dedi.

Sınav kuralları ve uygulamalarının anlatıldığı bölümde öğrenciler, ön kayıt sırasında kendilerine verilen özel hazırlanmış numaralı tişörtlerle ve parmak izleri alınarak koordinasyon (beceri) sınavına alındı.

Sürat, esneklik ve bedensel becerilerin ölçüldüğü koordinasyon testine ilk olarak kızlar, daha sonra erkek öğrenciler katıldı.

Bazı öğrenciler etabı tamamlamalarının ardından fenalaşırken, salondaki sağlık görevlileri anında müdahale etti.

Sinirlerin gerildiği özel yetenek sınavı sırasında kimi zaman ağlayan öğrenciler, diğer katılımcılar tarafından teselli edildi.

-SINAVA TARLALARDA ANTRENMAN YAPARAK HAZIRLANDILAR-

Özel yetenek sınavı için Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen 12 kişilik ekibin içinde yer alan Gülbahar Elmas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite sınavının ardından özel yetenek sınavlarına hazırlandığını söyledi.

Nusaybin'de spor tesislerinin yetersiz olduğunu anlatan Elmas, "Antrenman için saha yok, spor salonu bir tane ancak yetersiz. Tarlalarda antrenman yaptık, su şişelerini duba olarak kullandık. Nusaybin'de spor tesislerine ihtiyacımız var" dedi.

Mardinli öğrencilerin antrenörü Kemal Akyüz ise Mardin'den çok sayıda öğrencinin sınav için Çorum'a geldiğini belirterek, "Önceki yıllarda da zor şartlarda sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz güzel üniversiteleri kazandı. Bugün de güzel sonuçlar alacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Koordinasyon testinin ardından özel yetenek sınavı futbol, güreş, basketbol, voleybol ve hentbol branşlarında yapılacak sınavlarla 29 Temmuz'da sona erecek.

- ÇORUM

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title