Haberler

Bes Üyeleri Ankara Vergi Dairesi Önünde Eylem Yaptı

Bes Üyeleri 'Eşit İşe Eşit Ücret' Talebiyle Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Önünde Eylem Yaptı

BES üyeleri 'eşit işe eşit ücret' talebiyle Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı önünde eylem yaptı.

Bir grup BES üyesi, ellerinde 'Yaşasın iş, ekmek mücadelemiz', 'Eşit işe eşit ücret', 'Söz yetki karar çalışanlarda' yazılı dövizlerle Vergi Dairesi Başkanlığının bahçesinde toplandı.

Benzer içerikli sloganlar atan grup adına açıklama yapan BES Genel Sekreteri Döndü Taka Çınar, 'son yıllarda çok düşük yüzdelik zamlarla karşı karşıya bırakılan ve 5793 sayılı kanunla diğer kamu personelinin yararlandığı ek ödemeden yararlanamayan maliye emekçilerinin maaşlarının eridiğini ve yoksulluk sınırının altında kaldığını' söyledi.

Maliye Bakanlığı birimlerinde 'kesintisiz hizmet' uygulamasında ısrar edilerek çalışanların yemek ve mola gibi ihtiyaçlarının gasp edildiğini iddia eden Çınar, fiilen bilgisayar kullanan çalışanlara bilgisayar kullanımından kaynaklı yıpranma paylarının ödenmesini ve personelin Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni kadrosunun sınavsız verilmesinin sağlanmasını istedi.

Çınar, genel idari hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfında görev yapmakta olan, hizmetli, bekçi, güvenlik görevlisi, şoför ve benzeri kadroların çalışma koşulları dikkate alınarak iyileştirici düzenlemeler yapılması gerektiğini de ifade etti.

Bazı binalardaki 'turnike ve kamera sistemi' uygulamasının cezalandırma yöntemi olarak kullanıldığını iddia eden Çınar, eşit işe eşit ücret ilkesinin tamamen yok sayıldığını, aynı serviste, aynı masalarda görevli, yetki ve sorumluluklarla çalışanlar arasında ücret adaletsizliğinin devam ettirildiğini öne sürdü.

'Maliye Bakanlığına bağlı iş yerlerinde ücret adaleti yoktur' diyen Çınar, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 30 Mart 2010'da söz verdiğini ve bu sözü tutmasını isteyerek ücret adaletsizliğinin giderilmesi çağrısında bulundu.

Çınar, ayrıca ek ödemelerin günün koşullarında arttırılması, temel ücret kapsamında alınarak emekli aylıklarına yansıtılması, görevde yükselmelerde kariyer ve liyakat ilkelerine uygun davranılması, kamera, turnike ve benzeri sistemlerin ortadan kaldırılması, VHKİ kadrolarının talebi olan tüm personele sınavsız verilmesi, yemek, servis, kreş, lojman gibi sosyal haklardan tüm büro emekçilerinin eşit ve ücretsiz yararlandırılması, 657 sayılı yasadaki iş güvencesini kaldırmaya dönük değişikliklerin geri çekilmesi talebinde bulundu.

Talepleri gerçekleşene kadar mücadele edeceklerini belirten Çınar, Aralık ve Ocak aylarında tüm illerde, iş yerlerini eylem alanına çevireceklerini, Şubatta ülke genelinden Ankara'ya yürüyeceklerini ve talepleri karşılanmaz ise Mart ayında iş bırakacaklarını sözlerine ekledi.

(ERT-İC) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title