Haberler

Bergama'da Esnaf Kefalet Mali Kongresi İptal Edildi

Bergama Esnaf Kefalet Kooperatifi Mali Kongresi Sırasında Muhalefetin Seçim İstemesi Sırasında Yaşanan Tartışmalardan Dolayı Divan Başkanı Ahmet Dere Kongreyi İptal Ettiğini Açıkladı

Bergama Esnaf Kefalet kooperatifi Mali kongresi sırasında muhalefetin seçim istemesi sırasında yaşanan tartışmalardan dolayı Divan Başkanı Ahmet Dere kongreyi iptal ettiğini açıkladı.

Bergama Asklepion Restoranda düzenlenen mali kongre için bir süre önce Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanlığından istifa eden Ahmet Dalgıç'ın yerine atanan ikinci Başkan Süleyman Başsan'ın karşısına 462 imzalı dilekçeyle seçim isteyen Süleyman Türkoğlu ve ekibi geldi.

Divan Başkanlığına Ahmet Dere'nin seçilmesinden sonra Süleyman Türkoğlu 462 imzalı dilekçeyi divan başkanına teslim ederek kongreye seçim maddesi eklemelerini istedi. Dere, 'Topladığınız imzalı dilekçedeki üyeler salondaysa seçim maddesini gündeme alırız' dedi.

Ahmet Dere dilekçede bulunan üyelerin isimlerini tek tek okuduğu sırada Süleyman Türkoğlu ve arkadaşları tek tek isim okumak yerine oylamaya gidilmesini isteyerek itiraz ettiler.

Divan Başkanı Dere'nin 'Prosüdür böyle başka yolu yok' demesine rağmen Türkoğlu ve arkadaşları divan önünden ayrılmayınca, Dere 'Bu şartlar altında kongreye devam etmemiz mümkün değil' dedi.

Dere salonda bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Birlikleri Genel Başkanı Selahattin Huni ve Bergama Kooperatif Başkanı Süleyman Başsan ile ayrı ayrı görüştükten sonra mali kongreyi iptal edip seçime gidilmesi kararını aldı.

Muhalefet 15 gün içinde seçim yapılmasını isterken mevcut başkan Süleyman Başsan, 'Haziran ayından sonra seçim yapabiliriz' dedi.

Selahattin Huni seçim kararı alındıktan sonra söz alarak 'Seçime gidilecek, açık oylama yapacağız, hodri meydan' diye konuştu.

(MEZ-GLC-MHD) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title