Haberler

"Ben Seni Senden İyi Tanırım"

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Trabzon'daki Konuşmasında AKP'ye Seslendi

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Trabzon'daki konuşmasında AKP'ye seslendi,

"Dış güçlere alet olarak Türkiye'yi bölmeye gayret ediyorsun farkında olmadan. Biz kaynaşmış bir milletiz, tek bir milletiz. Aramızda Türklük Kürtlük ayrımı olmaz. Hepimiz Müslümanız. Seni dış güçler dürtüklüyor. 8 senedir siyonizmin planlarına alet oluyorsun. Bunu isteyerek yapmadığını biliyorum çünkü ben seni senden daha iyi tanırım" dedi.

Erbakan, seçimlerde kullanacakları sloganların da, "Usta varken çırağa itibar edilmez" ve "Efsane başbakan geldi" olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof.Dr.Necmettin Erbakan, partisinin Trabzon'da düzenlenen 5'inci İl Kongresi'ne katıldı. Yaklaşık 5 bin kişinin doldurduğu salonda, "Başbakan Erbakan", "Mücahit Erbakan", "İşte ordu işte komutan", "Efsane döndü, ampuller söndü" sloganlarıyla karşılandı ve sahnede kendisi için hazırlanan masaya oturdu.

Boynunda Trabzonspor kaşkolu bulunan Erbakan, yanına gelerek çiçek veren çocukları sevdi. Kongreyi CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan ve AKP Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar da izledi. Salondaki "Bayburt taburu emrinizde hocam" yazılı pankart ve Atatürk'ün elinde tespihle görüldüğü büyük boy portresi dikkat çekti.

Mahmut Çizmecioğlu'nun tek aday olarak katıldığı kongrede konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, "Fatih Sultan dönemine mi döneceğiz yoksa İsrail'e uşak mı olacağız? Vereceğimiz karar budur. Çok önemli bir seçimin öncesindeyiz. Bana soruyorlar; 'Hocam Milli Görüş, iki tane cumhurbaşkanı, 4 tane başbakan yetiştirdi.

Evlatlarınız iktidarda iyi kötü ülkeyi yönetmeye çalışıyor. 'Aferin evlatlarım' deseniz etrafınızda pervane olurlar. Neden bunların yaptıkları politikaları eleştiriyorsun?' Elhamdülillah biz Müslümanız. İslam hakkı temsil eder, batılı da siyonizm temsil eder. Millet seçmiyor, Yahudi istediğini seçtiriyor. Bu şartları bilerek hareket etmek mecburiyetindeyiz.

Böylece önümüzdeki seçimlere gidiyoruz. Siyonizmin aklı fikri SP'dedir. 62 tane siyasi parti var. Bunların 61 tanesi siyonizmin evladı gibidir. SP bir yana, diğer 61 tanesi bir yana. Hangisi iktidara gelse siyonizm onları istediği gibi kullanıyor" dedi.

AKP'yi iktidara siyonizmin getirdiğini ileri süren Erbakan, "İşbaşına getirirken ondan şüpheleniyordu. Müslüman ülkelerle ilişki kurma, imam hatiplere dokunma, başörtüsüyle ilgilenme diyordu. Şimdi tersine döndü. Toleransları arttı. Siyonizmin kendisi AKP'ye diyor ki; 'Sen müslümanların oyunu almak için müslüman gözük. Suudi Arabistan kralı sana madalya taksın.

Suriye ile ticareti artır. AKP'yi rujluyor pudralıyor, bize Müslümanlığı seven bir partiymiş gibi göstermeye çalışıyor. AKP 'one minute' diyor, İsrail'e çakıyormuş gibi gözüküyor ama milyarlarca dolarlık askeri sipariş veriyor. İsrail'in OECD'ye girmesine olumlu oy kullanıyor. İsrail de bunu bildiği için bütün gücüyle AKP için çalışıyor. Neden SP Türkiye'nin sorununu çözer de diğer 61 parti çözemez? Bunların ahretle alakası yok. Bunlar milletvekili olmak, ihale almak için bu çalışmaları yapıyorlar" diye konuştu.

"AKP'liler benim talebemdir, evladımdır"

Kendilerine oy verecek birçok kişinin Cumhuriyet mitinglerinden korkarak, CHP iktidara gelmesin diye AKP'ye oy verdiğini de ileri süren Necmettin Erbakan, "AKP'liler benim talebemdir, evladımdır. AKP il başkanı da buraya gelmiş. Onu sevgiyle bağrıma basıyorum. Ancak kendisine huzurunuzda nasihatta bulunuyorum. Bana bak evladım; Sen bu AKP'de ne arıyorsun? Bu AKP, AB'ye gireceğim demiyor mu? Bunların arkasından nasıl gidersin yahu?

AKP'nin yaptığı iş faiz nizamının koruyuculuğudur. Bunun arkasından nasıl gidersin be evladım, be yavrum. Kendine gel ne olur" dedi. Erbakan'ın seslendiği AKP İl Başkanı Adnan Günnar'ın konuşma başlamadan salondan ayrıldığı ve ifadeleri dinlemediği öğrenildi. Erbakan daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunu isteyerek yapmıyorsun biliyorum, çünkü seni senden iyi tanıyorum"

"AKP'li evlatlarıma bir kez daha sesleniyorum. Bak evladım, gel otur şuraya. Ben senin hocanım. Sen ülkeyi idare etmek hevesine düştün. Siyonizm seni buraya oturttu, kendin oturmadın. 8 seneden beri ne yaptın? Şunun bir muhasebesini yapalım bakalım. BM standartlarına göre ülkenin 3'te biri fakirlik altındaydı, şimdi üçte ikisi fakir. İşsizlik oranını yüzde 20'ye çıkarttın. 80 tane hükümet geldi, 80 milyar dolarlık dış borç yaptı, sen geldin 580 milyar dolarlık dış borç yaptın. Dış güçlere alet olarak Türkiye'yi bölmeye gayret ediyorsun farkında olmadan.

Biz kaynaşmış bir milletiz, tek bir milletiz. Aramızda Türklük Kürtlük ayrımı olmaz. Hepimiz Müslümanız. Seni dış güçler dürtüklüyor. 8 senedir siyonizmin planlarına alet oluyorsun. Bunu isteyerek yapmadığını biliyorum çünkü ben seni senden daha iyi tanırım. Ama sen Yahudi'yi tanımıyorsun. Onlar nasıl millettir biliyor musun? 'Kim, ben mi? Ben Yahudiye hizmet eder miyim?' marşını söylete söylete seni kendi ordusunda askerlik yaptırır. Bu evlatlarımıza siyonizm tarafından idare verildi. Bana diyorlar ki, 'Bunlar senin evladın. 'Aferin' de etrafında pervane olurlar. Toprak kayıyor, toprak. Türkiye'nin borcu 580 milyar dolara geldi. Yeniden borç alarak idare ediyorlar. Buna seyirci olamayız."

Başbakan olduğunda memura yüzde 50 zam verdiğini hatırlatan Erbakan, "Biz gelince devlet kara geçiyor, onlar gelince zarara düşüyor. Neden? Çünkü at sahibine göre kişner. Bir tane düzelttikleri iş yok bunların. Bir insan Türkiye'yi idare etmek için heveslenebilir. Ama bilgin, tecrüben, ferasetin, hidayetin, şuurun, vizyonun olacak. Bunlar Türkiye'yi Avrupa'nın kapısına boynunda zincirle bağlamaya götürüyor. Bunları değiştireceğiz. Bunlar bizin de evladımız. Kendilerini başka işlerde kullanacağız. Sevgimiz başka, vatan sevgimiz başka" dedi.

Erbakan son yapılan anketlerde SP'nin oy oranının yüzde 5.6 çıktığını da sözlerine ekleyerek, "Herkes soruyor; iktidar olmak için yüzde 35 -40 lazım. Nasıl olacak bu iş? Biz 41 senelik partiyiz. Biz kaç defa siyonizmin oyunuyla yüzde 3 -4'e düştük sonra yüzde 30 -40'a çıktık. Biz bu işin ustasıyız" ifadesini kullandı. Erbakan, konuşmasının sonunda seçim sloganlarının da, "Usta varken çırağa itibar edilmez", "Su geldi teyemmüm bozuldu", "Efsane başbakan geldi" olduğunu söyledi.

Konuşurken sık sık ağzı akan ve mendille ağzını silen Erbakan'a Trabzonspor'un arması işlenmiş bakır sini, arkasında Erbakan yazılı 61 numaralı forma hediye edildi. Ayrıca Trabzon'un köklü kulüplerinden Necmiatispor da Erbakan'a kulübün formasını ve fahri başkanlık beratını hediye etti. Erbakan partililerin büyük sevgi gösterileri arasında korumalarının yardımıyla aracına binerek dinlenmek üzere otele geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

19 Mayıs ile ilgili şiirler 2024! 1-2-3-4-5 kıtalık 19 Mayıs şiirleri uzun ve kısa! 19 Mayıs kısa sözler ve anlamlı mesajlar neler? HANDE BALADIN KİMDİR? Hande Baladın kaç yaşında, boyu kaç, nereli? Bütçe Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır? Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli? AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR? Ayhan Bora Kaplan olayında son durum ne? Ne oldu, olay ne? 3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi?
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title