Haberler

Belediye Başkanı Dündar, Milli Judocuyu Altınla Ödüllendirdi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından projelendirilen Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) Projesi kapsamında milli takım çalışma kampına davet edilen ve bir yıldır kampta olan, Avrupa şampiyonu milli judocu Rabia Şenyayla ve antrenörü Şeyda Bayram'ı altınla ödüllendirdi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından projelendirilen Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) Projesi kapsamında milli takım çalışma kampına davet edilen ve bir yıldır kampta olan, Avrupa şampiyonu milli judocu Rabia Şenyayla ve antrenörü Şeyda Bayram'ı altınla ödüllendirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Osmangazi Belediyespor Judo Takımının 48 kilogramda ümitler Avrupa şampiyonu sporcusu Rabia Şenyayla ve antrenörü Şeyda Bayram'ı birer altınla ödüllendiren Dündar, şunları kaydetti:

"Rabia, Belediyesporumuzun Avrupa şampiyonu sporcusu. Geçtiğimiz ay Atina'da yapılan Ümitler Avrupa Şampiyonası'nda, 48 kiloda Avrupa şampiyonu olarak sadece bizim değil, Türkiye'nin gururu oldu. Şimdiki hedefimiz, 2016 Rio Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil etmek, Türk bayrağını olimpiyatlarda da göndere çektirmek. Kendisine güveniyoruz. İnşallah bunu başaracak ve madalyayı Türkiye'ye, dolayısıyla Osmangazi'ye getirecekler. Kendilerini şimdiden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Şenyayla da Dündar'a, kendilerine verdiği destek için teşekkür etti. Son iki yıldır 40 ve 44 kilogram sıkletlerinde Avrupa ikincisi olduğunu hatırlatan Şenyayla, "Bu yıl Atina'da 48 kiloda Avrupa şampiyonu oldum. Hedefim, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılarak şampiyon olmak. Bugüne kadar verdiğim emeklerimin karşılığını aldığım için çok mutluyum. Bana destek olan başta Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Osmangazi Belediyespor Judo Takımı ile milli takım antrenörü olan Şeyda Bayram ise Şenyayla'nın başarısının bir tesadüf olmadığını vurguladı. Bayram, "Rabia, son iki yıldır final müsabakaları yaptı ve ikinci oldu. Bu yıl şampiyon olarak başarısını perçinledi. Tek amacımız, Rabia'nın başarılı bir hazırlık döneminin ardından, ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmesi. İnşallah bunu da başaracak" görüşlerini iletti. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Dündar Osmangazi Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title