Haberler

Bediüzzaman Said-İ Nursi Anma Konferansı

Bitlis Hatibiye Tarih Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği Tarafından "Bediüzzaman Said-i Nursi Anma Konferansı" Düzenlendi.

Bitlis Hatibiye Tarih Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği tarafından "Bediüzzaman Said-i Nursi Anma Konferansı" düzenlendi.

Bitlis Belediyesinde düzenlenen konferansta konuşan Hatibiye Tarih Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Necip Dinç, Bediüzzaman Said-i Nursi'nin yaklaşık 80 yıllık hayatı boyunca üç devir gördüğünü ve pek çok hadiseye şahit olduğunu söyledi.

Olayların arka planlarını okuyabilen Said-i Nursi'nin İslamiyet adına zor bir dönemde tavizsiz yaşadığını ifade eden Dinç, şöyle konuştu:

"Said-i Nursi, bütün insanlığın istifade edeceği Risale-i Nur Külliyatını ve bu eserlerden yetişmiş talebelerini bırakarak dünyaya veda etmiş büyük bir şahsiyettir. 'O kimin himmeti ise, o tek başına bir millettir' düsturunu rehber ederek yaşamıştır. Bu uğurda insanlığın dünyevi ve uhrevi saadeti için hizmet etmiştir. Kuran'ın hakikatlarını ve efendimizin sünnetini kalplere ve akıllara yerleştirerek vazifesini icra eden nadide bir müceddid-i azamdır. Risale-i Nur eserleri, birçok dile çevrilerek, insanlığın hizmetine sunulmuştur. Said-i Nursi'nin vefatının üzerinden 51 yıl geçmesine rağmen, düşünceleri ve tespitleri toplumun fikir hayatına yön vermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek üstadımızı ve ahirete göçmüş talebelerini rahmetle yad ediyoruz."

Sinevizyon gösterisinin sunulduğu konferansta, Araştırmacı Yazar Zafer Zengin ve Ayhan Mirza İnak tarafından sunumlar yapıldı.

Konferansta Muzaffer Gürler tarafından ilahiler okundu.

Konferansa, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ve çok sayıda davetli katıldı.

- BİTLİS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title