Haberler

BBP Genel Başkanı Topçu:

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, 'Bir Hayalimiz Var

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, 'Bir hayalimiz var. Bir ve beraber olmak, doğduğumuz yerde doymak, başımız dik karnımız tok tam bağımsız bir Türkiye olmak' dedi.

Topçu, Class Otel'de partisince düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın ideolojik ve bölücü siyasetin kalesinin olmadığını göstermek gerektiğini söyledi.

Kendi baba ocağı olan Ardahan'dan başlattıkları 'buluşma toplantıları' nedeniyle Diyarbakır'da bulunduklarını kaydeden Topçu, 'Bir hayalimiz var. Doğduğumuz yerde doymak, başımız dik, karnımız tok, tam bağımsız bir Türkiye olmak' diye konuştu.

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili Devlet Denetleme Kurulunun hazırlamış olduğu rapora değinen Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Ey Başbakan sorumlular hakkında adli ve idari soruşturmayı neden başlatmıyorsun? Siz neyin peşindesiniz sabrımızı mı deniyorsunuz? Hukukumuzu sokakta mı arayalım?. Bir buçuk ay evvel size yaptığım teklifi yineliyorum. Devlet Denetleme Kurulunun ortaya koyduğu rapor, anamın dediği gibi Yazıcıoğlu'nun hayatına kastedilmiş. Diyarbakır'dan bir kere daha söylüyorum yetkili savcıları görevlendirin ve millet vicdanındaki bu şüpheli meseleyi çözün.' Kendileri için Ankara neyse Diyarbakır'ın da o olduğunu belirten Topçu, 'Diyarbakır ne kadar Kürtse bizde o kadar Kürtüz. Evet İzmir ne kadar Türkmen ise hep beraber o kadarda Türkmeniz' diye konuştu.

Hakkari ile İzmir arasında bir farkı olmadığını vurgulayan Topçu, 'Ecdadın yedi düvele karşı dediği gibi, biz Kürtüz, Çerkeziz, Aleviyiz, Sünniyiz, Arabız, Boşnağız, Arnavutuz. Neticede biz büyük bir Türk milletiyiz' dedi. BBP'nin devletin sınırlarını aşarak, huzurun, güvenliğin, özgürlüğün ve refahın peşinde olduğunu ifade eden Topçu, 'Bir çete gelip iktidara benim can kardeşimin dilini yasaklıyorsa, bu vatana ihanet edenleri tasvip etmemiz mümkün değil. Buradan açıkça ilan ediyorum, Kürt'ün, Türkmen'in, Çerkez'in düşmanı PKK'dır, Kürt hepimizin kardeşidir' diye konuştu.

- 'BAŞKANLIK SİSTEMİNİN KABUL EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL'-

30 yıl önceki Diyarbakır ile bugünkü Diyarbakır arasında yatırım, aş, iş ve hizmet bakımından bir fark olmadığını kaydeden Topçu, şöyle dedi:

'Bu millet herkesi denedi. Atatürkçüleri, bölücülük yapanları, herkesi denedi. Tek denenmeyen BBP'dir. İnşallah hep beraber bu seçimlerde ellerimizi millete uzatacağız ve her evden bir oy isteyeceğiz. Son günlerde bizim aşımız işimiz tartışılması gerekirken başkanlık sistemi tartışılıyor. Tabii ki tartışılabilir. Ama birilerinin hayal ettiği gibi ABD'de uygulanan başkanlık sisteminin kabul edilmesi mümkün değil. Siz her boyayı boyadınız da fıstık yeşili mi kaldı? Diyarbakır işsiz, Bingöl aşsız, her yer kan ağlıyor, siz milletin her meselesini halletiniz de başkanlık sistemini mi tartışıyorsunuz? BBP olarak açıkça söylüyorum başkanlık sistemi tarihimize ve medeniyetimize göre yapılırsa olabilir. Ama mutlak tek meclis, tek vatan, tek bayrak, tek devlet olmalıdır. Bu başkanlık sistemi böyle olmalıdır.'

(NİL-YAK-SEB) - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Bakan Şimşek konutta yeni düzenlemeyi duyurdu: İsteyene gelir isteyene ev

Bakan Şimşek konutta yeni düzenlemeyi duyurdu: İsteyene gelir isteyene ev

G.Saray maçından önce yapılan ödemeler kafaları karıştırmıştı! Konyaspor Başkanı sessizliğini bozdu

G.Saray maçından önce yapılan ödemeler kafaları karıştırmıştı! Konyaspor Başkanı sessizliğini bozdu

Bakmadan Geçme

Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte, ayın kaçında ödenecek 2024? Popeyes boykot mu? Popeyes İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Popeyes Türk malı mı, sahibi kim? Bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı? Bugün hangi Fenerbahçe maçı var, hangi kanalda? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nereden izlenir? Gülşehir Belediyesi hangi parti? Gülşehir Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Gülşehir yerel seçim sonuçları! Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile mi yapılacak? Öğretmenlik atamaları nasıl yapılacak? 25 Temmuz hangi burç? 25 Temmuz'ta doğanlar hangi burç oluyor? 25 Temmuz tarihi hangi burç olur? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi statta oynanacak? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nerede oynanıyor? BİNGÖL'DE DEPREM Mİ OLDU SON DAKİKA! Bingöl'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Rüzgar Kızılcık Şerbeti'nden ayrılıyor mu? Rüzgar Kızılcık Şerbeti'nden neden ayrılıyor, sebebi ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 26 MAYIS 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 26 Mayıs Pazar hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Hamas, attığı füzelerle İsrail'in kalbini hedef aldı! Tel Aviv'de siren sesleri duyuldu

Hamas, attığı füzelerle İsrail'in kalbini hedef aldı! Tel Aviv'de siren sesleri duyuldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title