Haberler

Batman'da 5 Çocuk Boğuldu

Güncelleme:

Batman'ın Kozluk ilçesinde sıcak havadan bunalıp serinlemek için gölete giren 5 çocuk boğuldu.

Batman'ın Kozluk İlçesi Yakıtlı Köyü'nde serinlemek için gölete girdikleri belirtilen yaşları 10-12 arasında değişen 5 kız çocuk boğularak yaşamını yitirdi.

BAYRAM ŞEKERİ TOPLAMAYA ÇIKTILAR VE GERİ DÖNMEDİLER

Olay, Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Yakıtlı Köyü'nde meydana geldi. Evlerinden bayram şekeri toplamak üzere çıkan akraba olan kız kardeşlerin de aralarında olduğu yaşları 10-12 arasında değişen 5 kız çocuğunun aileleri, kendilerinden akşam saatlerine kadar haber alamadı.

GÖLETTE ELBİSELERİNİ GÖRÜNCE JANDARMAYI ARADILAR

Çocukların bayramlaşmak üzere komşu köylere gittiğini düşünen aileleri, akşam saatlerine kadar haber alamayınca aramaya çıktı. Köylüler, köy dışında bulunan sulama göleti kıyısında çocukların elbiselerini görünce durumu jandarmaya ve Batman'daki AFAD'a bildirdi.

CANSIZ BENDENLERİ ÇAMURA BATIK VAZİYETTE BULUNDU

AFAD ve jandarma ekipleri gölette yaptıkları aramada saat 19.30 sıralarında 5 çocuğun cesetlerine ulaştı. Çocukların cesetleri Kozluk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. AFAD Batman İl Müdürü Fevzi Bakır, duyum aldıktan sonra hemen bölgeye ekip gönderdiklerini belirterek, "Çok derin olmayan suda çamur içinde 5 çocuğu çamura batık vaziyette bulduk" dedi.

SUDA ÇIRPINARAK KAYBOLANI KURTARMAK İSTEYEN 4 KIZ DA GÖLETE GİRDİ

Olay ilişkin açıklama yapan Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk, gölete giren bir çocuğunun suda çırpınarak gözden kaybolması üzerine akrabası olan 4 kız çocuğunun da onu kurtarmak için gölete girdiğini öğrendiklerini bildirdi.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Gölette boğularak hayatlarını kaybeden akraba ailelerin çocukları; 12 yaşındaki Kübra Yaman, kardeşi 10 yaşındaki Sevda Yaman ile 11 yaşındaki Canser Yaman, kardeşi 10 yaşındaki Halime Yaman ve akrabaları 12 yaşındaki Rozelin Yaman olduğu belirlendi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kozluk Batman Güncel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (20)

Aksakal:

ALLAH Rahmet Eylesin, Cocuklar zaten cennetlik, Ancak ALLAH ailelere sabirlar versin..

47
0
yanıtYanıtla
muhammed:

burdan baş sağlığı diliyoruz ama ana babaları kim bilir ne haldedir allah sabırlar versin elimizden başka birşey gelmiyor

34
0
yanıtYanıtla
KAAN:

PARALELCİLER BİR YANDAN BAŞBAKAN BİR YANDAN ÜLKEYİ NE HALE GETİRDİNİZ ZATEN MADDİ MANEVİ SIKINTILAR İÇİNDEYİM

5
21
yanıtYanıtla
hikmet özoğlu:

bende çocukken batmanda akrabalarımızın olduğu köylere giderdik kardeşlerimle abilerimle hep beraber göletlerde serinlemek için yüzerdik iyi hatırlıyorum bizim yanımızda büyüklerimiz vardı ama maalesef gölette boğulan bu talihsiz yavruların yanında onları koruyacak büyük abileri yoktu yanlız öldüler yazık çok üzüldüm adeta kahroldum bu yavruları nasıl yanlız bırakılır anlamakta zorluk çekiyorum acımız çok büyük ALLAH rahmet eylesin mekanları cennet olsun ailelerinede baş sağlığı diliyorum

23
0
yanıtYanıtla
çok kötü:

alah rahmet eylesin ailererin başı sagolsun çok üzüldüm :( mekanları cennet olsun inş amin

22
0
yanıtYanıtla
Dilek:

Şimdi Chpliler bunu da Erdoğan dan bilirler

6
14
yanıtYanıtla
insanoğlu:

arkadaşlar bir tavsiye herkez çocuğuna sahip çıksın gerçekten böyle üzücü haberler alıyoruz bizim başımıza gelmez diyoruz veya sanıyoruz ama alah korusun herkezin başşına gelebilir ben kendimden bilirim 12 yaşlarındayken sularda yüzerdim boğğulmam sanırdım bişey olmaz sanırdım gerçekten ama 2 kez boğulma tehlikesi geçirdim ben şanslıydım ama yanımda akrabalarım vardı tecrübe kazanmadan insan akıllanmaz siz siz olun çocuklarınıza kendiniz gibi sahip çıkın

19
0
yanıtYanıtla
Erdeniz:

Önce ailelerine sabır diliyorum çok yazık olmuş .Avrupada bütün çocuklar7yaşında ilkokulda yüzme dersi veriyorlar okuma oranı yüzde yüz olduğuna göre herkez yüzmeyi öğrenme mecburiyeti var.trafik ve yüzme dersi mecbur olmalı türkiyenin en büyük sorunu.

19
0
yanıtYanıtla
Mustafa Durmaz:

yahu bu kadar kolay ölüm olabilir mi?3 tarafımız deniz ama yüzmeyi bilmiyoruz,öğretende yok,yazın boğuluyoruz,kışın birde soba ölümleri başlar.Okullarda yüzme derslerinin acil olarak başlaması gerekir.

19
0
yanıtYanıtla
MAZLUM YOLCUguller@hotmail.fr:

Yaw kardesim bazen cok sacma yorumlar yaziyorsunuz ! Olay cok acidir elbette .Bu konuda bir sey demiyoruz.Yüce ALLAH Ana ve babalarina,ailelerine sabir ihsan etsin.Ama böyle ¨kolay ölüm olurmu demek samimi inanan bir Müslümanin TAVRI OLURMU ? Kadere inanan insanin biraz daha makul bir yorum yapmasi,sorgulamak yerine ACILARINI paylasmasi SABIRLAR dilemesi gerekir ...

yanıt0
yanıt0
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title