Haberler

Başkomiserin Parmağının Isırılması Davası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Katıldığı Özel Bir Hastane Açılışında Dhkp/c Terör Örgütü Adına Düzenlenen Eylemde Kendisine Müdahale Eden Başkomiserin Parmağını Isırarak Yaraladığı İddia Edilen Ali Ekber Kalender'in de Aralarında Bulunduğu ve Haklarında 6,5 İla 37,5 Yıl Arasında Değişen Hapis Cezaları İstenen 8 Sanığın Yargılanmasına Başlandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı özel bir hastane açılışında DHKP/C terör örgütü adına düzenlenen eylemde kendisine müdahale eden başkomiserin parmağını ısırarak yaraladığı iddia edilen Ali Ekber Kalender'in de aralarında bulunduğu ve haklarında 6,5 ila 37,5 yıl arasında değişen hapis cezaları istenen 8 sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ali Ekber Kalender, Celal Önkoyun, Müslüm Gönül, Murat Sur, Sezgin Dereli ve Sevinç Bozdağ ile 18 yaşından küçük tutuksuz sanıklar F.S.T. ve S.E. katıldı.

Duruşmada savunması sorulan tutuklu sanık Ali Ekber Kalender, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, Cumhuriyet Üniversitesi öğrencisi olduğunu, yarı yıl tatilinde İstanbul'a geldiğini, o dönemde Amerika'yı protesto etmek amacıyla yapılan basın açıklamasına katıldığını ve orada polisin hiçbir açıklama yapmadan üzerlerine saldırdığını ileri sürdü.

Polisin saldırısı sonucu üzerindeki elbiselerin yırtıldığını ve bu arada polise bir mukavemetinin söz konusu olmadığını anlatan Kalender, 'Ben herhangi bir polisin parmağını koparmış değilim. Ama bu işi benim yaptığım yönünde çeşitli yerlerde resimlerim yayınlandı. Bir canavar gibi gösterildim, bu yüzden mağdurum' dedi.

Kalender, tahliyesini ve beraatını istedi.

Tutuklu sanıklardan Celal Önkoyun da söz konusu basın açıklamasına katıldığını, açıklamadan sonra arkasından sert bir cisimle vurulması sonucu yere düştüğünü, polis arabasına bindirilip işkence edildiğini ve götürüldükleri hastanede kendileriyle ilgilenilmediğini kaydederek, siyasal bilimler bölümünde okuduğu için siyasetle ilgili açıklamaya katıldığını öne sürdü.

Savunması sorulan diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, tahliye ve beraatlarını istediler.

Yaşı 18'den küçük olan tutuksuz sanıklar F.S.E. ve E.S'nin avukatı Oya Aslan, müvekkillerinin yaşının dikkate alınarak, görevsizlik kararı verilmesini ve dosyanın görevli çocuk mahkemesine gönderilmesini talep etti.

- 3 SANIK TAHLİYE EDİLDİ-

Mahkeme heyeti, delil durumu ve tutuklama tarihini göz önüne alarak tutuklu sanıklardan Müslüm Gönül, Murat Sur ve Sevinç Bozdağ'ın tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Yaşı 18'den küçük iki sanığın, 6008 sayılı yasa ile Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ve Ceza Muhakemeleri Kanunu'nda (CMK) yapılan değişiklik nedeniyle bu mahkemede yargılanamayacağını belirten heyet, sanıklar hakkında görevsizlik kararı verilerek dosyanın Çocuk Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine ve kalan 6 sanıkla ilgili bu dosyanın da yeni bir esasa kaydına karar verdi.

Duruşmaya gelmeyen müşteki başkomiserin gelecek duruşmaya gelmesi için İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılmasına ve yine gelmemesi durumunda ilgililer hakkında işlem yapılacağı notunun da yazılmasına hükmeden heyet, tanık olan 4 polis memurunun mahkemede hazır bulundurulması için Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılmasını kararlaştırdı.

Daha sonra duruşma ertelendi.

- İDDİANAMEDEN-

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ali Haydar tarafından hazırlanan ve DHKP/C terör örgütünün kuruluş sürecinin detaylı bir şekilde anlatıldığı iddianamede, Başbakan Erdoğan'ın 7 Şubat'ta İstanbul Üsküdar'da özel bir hastanenin açılışını yapmak üzere geldiği sırada, çeşitli sloganlar içeren pankart ile dövizler taşıyan DHKP/C'nin çatı örgütlenmesi kabul edilen Halk Cephesine üye 8 kişilik grubun yolu trafiğe kapattığı, grubun olay yerindeki güvenlik kuvvetlerinin uyarıları ve dağılmaları yönündeki ısrarcı tutumlarına rağmen dağılmadıkları ifade edilmişti.

Güvenlik kuvvetlerince yapılan müdahaleye aktif mukavemette bulunan 8 kişinin gözaltına alındığı aktarılan iddianamede, şüphelilerden Ali Ekber Kalender'in, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli Başkomiser Turan Çelik'in el serçe parmağını ısırdığı kaydedilmişti.

Şüphelilerin DHKP/C terör örgütünün alt yapılanması olan Halk Cephesi ve Gençlik Federasyonu adlı oluşumların düzenlediği birden fazla eyleme katıldıkları ve DHKP/C terör örgütünün üyesi oldukları belirtilen iddianamede, tutuklu sanık Ali Ekber Kalender'in 'terör örgütü üyesi olmak', 'kanuna aykırı toplantılara katılmak', 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralamak' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçlarından 9 ila 25 yıl, diğer tutuklu sanık Murat Sur'un 'terör örgütü üyesi olmak', 'kanuna aykırı toplantılara katılmak', 'örgüt propagandası yapmak', 'ruhsatsız silah ve mermi bulundurmak' suçlarından 13 ila 37,5 yıl, diğer tutuklu sanıklar ile 18 yaşından küçük tutuksuz sanıklar S.E. ve F.S.T'nin de 'terör örgütü üyesi olmak', 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'kanuna aykırı toplantılara katılmak' suçlarından 6,5 ile 16'şar yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istenmişti.

(MK-DÜR-SA) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Bakmadan Geçme

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 27 Mayıs Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Şaban Oğlu Şaban filmi konusu nedir? Şaban Oğlu Şaban oyuncuları ve Şaban Oğlu Şaban özeti! #128250 Şaban Oğlu Şaban nerede çekildi, köşk nerede? Hangi il ve ilçede çekildi? Şaban Oğlu Şaban film çekimleri nerede yapıldı, ev neresi? #128250 Kuş gribi hayvandan insana geçer mi? Kuş gribi etten bulaşır mı? Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 26. bölüm canlı yayın izleme linki #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 27 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 Türkiye'nin kendi petrolü var mı? Türkiye'de petrol var mı varsa neden çıkaramıyoruz? 27 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki! #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! 2024 Kurbanlık fiyatları! Büyükbaş ve Küçükbaş kurban fiyatı ne kadar?
'Lig'in en iyi antrenörü benim' diyordu! Çalıştırdığı 2 takım da küme düştü

"Lig'in en iyi antrenörü benim" diyordu! Çalıştırdığı 2 takım da küme düştü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title