Haberler

Başkentte Elektrikli Otobüsler Görücüye Çıktı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek: "(CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın ve CHP milletvekili Hüseyin Aygün'ün yer aldığı afişleri kendisinin astırdığı iddiaları) Karşı tarafa özellikle suç atmak suretiyle üzerilerinden dikkat çekmeye çalışıyorlar.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın ve CHP milletvekili Hüseyin Aygün'ün yer aldığı afişleri kendisinin astırdığı iddialarıyla ilgili, "Karşı tarafa özellikle suç atmak suretiyle üzerilerinden dikkat çekmeye çalışıyorlar. Bu da yanlış bir şey. İnsan elinde ispatı varsa bunu hemen ispat etmeli" dedi.

Gökçek, başkentte toplu taşımada kullanılması hedeflenen elektrikli otobüslerin tanıtımını yaptı. Altınpark'taki tanıtım töreninde konuşan Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak dünyanın en çevreci otobüs filosuna sahip olduklarını söyledi.

Türkiye'de ilk kez elektrikle çalışan bir otobüsü devreye sokacaklarını anlatan Gökçek, vatandaşın da teveccühünü kazanmaları halinde deneme sürecinin sonunda otobüslerin satın alınarak başkent ulaşımında kullanılmaya başlanacağını söyledi.

Elektrikli otobüslerin çevreye hiçbir zararının olmadığını ve yılda 5 bin 200 ağacın sağladığı oksijenin yok olmasını önlediğini dile getiren Gökçek, 5 saatte deposu tamamen dolabilen otobüslerin yılda 170 bin liralık yakıt tasarrufu sağladığını dile getirdi.

Doğaya hiçbir zararı olmayan çevreci otobüsleri deneme süreci boyunca Altınpark-Kuğulupark arasında vatandaşın kullanımına sunacaklarını kaydeden Gökçek, konuşmanın ardından otobüsün şoför koltuğuna oturarak kısa bir sürüş denemesinde de bulundu.

-"Öyle ucuz değil bu işin sonu"

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Gökçek, bir basın mensubunun "Ankara'da Mansur Yavaş ile Hüseyin Aygün'ün yer aldığı afişler var. Afişlerle ilgili sizi işaret ettiler, ne diyeceksiniz?" sorusunu şöyle cevapladı:

"Üzerindeki anlama karşılar mı? İkisi de CHP'li değil mi, ikisi de beraber yönetmeyecek mi Ankara'yı? İfade son derece doğru. Bir kere bu ifadeden rahatsızlığın ne olduğunu ortaya koymak lazım. İkincisi, Gürsel Tekin dedi ki; 'Mansur Yavaş bizim bütün ilkelerimizi kabul ederek partimize geldi'. Onların ilkeleri aynı olduğuna göre Hüseyin Aygün de aynı ilkeleri kabul ederek geldiğine göre bundan niye gocunuyorlar? Ben bu gocunmayı anlayamadım. İki, bunu kendileri yapıyor. Karşı tarafa özellikle suç atmak suretiyle üzerilerinden dikkat çekmeye çalışıyorlar. Bu da yanlış bir şey. İnsan elinde ispatı varsa bunu hemen ispat etmeli. Mesela benimle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ifade ettiler. Ben metni okudum. O metin dolayısıyla kendilerini mahkemeye vereceğim. Onlar mahkemede hesap verecekler. Öyle ucuz değil bu işin sonu."

Gökçek, Mansur Yavaş'ın oy oranlarında devamlı bir düşüş yaşadığını iddia ederek, "Şu ana kadar Türkiye'deki ciddi firmaların içerisinde anketlerde en kötüsü, beni 6 puan önde gösterdi ki 13-14 puana kadar olan var. Allah'ın izniyle biz 50'nin üzerinde bir sonuçla kesinlikle Ankara'da bu seçimi göğüsleyeceğiz" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Aygün Mansur Yavaş Melih Gökçek Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title