Haberler

Başkent Doğalgaz Önünde Eylem

Güncelleme:

Bir süre önce işten çıkarılan bir grup çalışan, haklarını alamadıkları gerekçesiyle Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ önünde eylem yaptı.

Maltepe'deki kurumun girişi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Erkan Vural, Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'yi satın alan şirketin, çalışanlara haksız tutum sergilediğini öne sürdü.

Vural, şirkette 5 yıldır görev yapan temizlik personelinin tamamının işlerine son verildiğini, asgari ücretle çalışan bu insanların alacaklarının da geç ödenerek mağdur edildiğini savundu.

Temizlik personelinin yerine 1 ay boyunca temizlik elemanı gibi çalıştırılan güvenlik görevlilerinin de işlerine son verildiğini iddia eden Vural, dava açılmasına engel olmak için de ibraname imzalatıldığını ileri sürdü.

Vural, yönetimin anlayışının kendilerini 4/C statüsünü tercih etme durumuna getirdiğini belirterek, şirket yöneticilerinin, herkesin her türlü hakkının verileceğini söylediğini ve 4/C statüsünden yararlanmayı tercih edenlere matbu dilekçe doldurtup kayıt altına aldıklarını söyledi.

Haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında gruplar halinde 70'e yakın işçinin tüm hakları ödenerek iş çıkışlarının verildiğini dile getiren Vural, ancak kasımda çıkarılanların ihbar tazminatı ve giyim yardımının ödenmediğini öne sürdü.

Vural, şirket yöneticilerinin, kasımda işine son verilecek olanlara, ihbar tazminatı ödememek adına da baskıyla ihbar tazminatından vazgeçtikleri anlamını taşıyan matbu dilekçe doldurttuklarını, doldurmayanları da "1 Aralık'ta iş akdini feshederim, 4/C'den yararlanamazsın" diye tehdit ettiğini iddia etti.

Mağdur olan 106 kişi bulunduğunu ve en kısa zamanda kendilerine yapılan bu adaletsizliğin ortadan kaldırılmasını talep ettiklerini bildiren Vural, aksi durumda yasal yollardan emeklerinin takipçisi olacaklarını bildirdi.

Başkent Doğalgaz'dan açıklama

Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'den yapılan yazılı açıklamada ise Torunlar Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 1 Haziran 2013'te kurumu ihale sonucu devraldığı hatırlatılarak, "Bu tarihten sonra kendileriyle çalışmak istemediğimiz 47 personel, 4046 Sayılı Özelleştirme Uygulamaları Kanunu çerçevesinde ihbar ve kıdem tazminatları ödenerek işten çıkartılmıştır. Son olarak kalan 106 kişilik grupla da şirketimiz çalışmak istemiş ancak bu kişiler, dilekçeyle başvurarak, devlet kadrolarına geçmek üzere kendi rızalarıyla ayrılmak istediklerini belirtmişler ve bu konuda ısrarcı olmuşlardır" ifadesine yer verildi.

Bu kişilerin şirket tarafından dilekçeler doğrultusunda işlem yapılarak işten çıkarıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kendi istekleriyle ayrılmak için yazılı dilekçeyle başvuran bu gruba, dilekçenin gereğini yapan şirketimizin kanun gereği ihbar tazminatı ödeme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Sonuç olarak bu süreçte her şey yasalara uygun işlemiştir ve bu kişilere şirketimizin yapacağı herhangi bir ödeme bulunmamaktadır. Bu arada Başkentgaz'ın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile yapılan satış sözleşmesine göre personele yapılacak ödemelerin Özelleştirme Fonu'ndan karşılanması yönünde bir hüküm bulunmamaktadır."

Kaynak: AA / Güncel

Maltepe Politika Güncel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (3)

ADSIZkaran_polat@hotmail.com:

Öncelkle bır seye acıklık getırmek lazım torunlar ıda dan ılk ayrıan 47 kşinin ıcındeyım her hakkımızı aldık fakat torunlar gıdanın anlattıgı gıbı onlar ıstemedıgını beyan etmısler ynı bızler ıse yaramaz adamlarmısız pekı onlara soruyorum ıcımızde oyle bırı varkı ısmını vermek ıstemıyorum o adamın ısıne onarca kısı getırdıer ama hl o kısnın yaptıgı ıs yaptıramadılar uzun lfın kısası torunlar gıdanın bızlerı cıkardıtan sonra kalan arkadslarla BAŞKENT DOGALGAZ A.S yemekhansınde toplantı yapııp bız sızlere calısmak ıstıyruz dedıler su an metını okuyan ve toplanan arkadaslara ama cıkmak ıstersenız ıhbar tazmınatınızı vermeyız dedıler Bu arkadaslarımız neden o 47 kişi aldılar sorusuna ıse bu bizim ACEMİLİĞİMİE geldi dıyerek komık bır bıcımde acıklamada bulunmuslardır. ARKASLARIMIZIN HAKLILAR VE HAKLARINI SOKE SOKE Alacakar cunku bız EMSLİZ ONLARA VE HER TURLU ŞAHİTLİK YAPARIZ TRILYONLARCA PARA AKITILAN BIR IHALEDE 100 KUSUR ARKADSIMIZIN 9-10 MILYARINAMI GOZ DIKIYORLAR

0
1
yanıtYanıtla
BAŞKENT DOĞALGAZbaskentdogalgaz@baskenttdogal:

Bu kadar insan bir şey iddia ediyor da yargı ve denetim kurumları harekete geçmiyorsa düşünmek lazım!

0
0
yanıtYanıtla
adsızsjhdsjj@hotmail.com:

arkadaşlarımızın hakını yiyorlar zorla dilekçe doldurtular

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title