Haberler

Başkan Yılmaz ve Meclis Üyelerindan Hayvan Barınağına Ziyaret

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ve Belediye Meclis üyeleri Bülüşlü bölgesinde bulunan hayvan barınağında incelemelerde bulundu.

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ve Belediye Meclis üyeleri Bülüşlü bölgesinde bulunan hayvan barınağında incelemelerde bulundu.

Dalaman İlçesi sınırları içinde yer alan, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman Belediyeleri'nin imzaladıkları protokolle, Bülüşlü Bölgesi'nde ortak kullanımda olan 400 sokak hayvanı ve 100 kediyi barındıran barınağının sorumluluğunda bulunan Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ve Belediye Meclis Üyeleri incelemede bulunarak HAYDOST Başkanı Türkan Dağdelen'den bilgi aldı.

Bülüşlü Mevkiinde bulunan Hayvan Barınağı'na Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Halil Çalış, Belediye Meclis Üyeleri Seygi Şimşek, Turan Çetin, Mustafa Değirmenci, Hüseyin Dilber, Ramazan Çalış, Selma Karakuş,

Nazlı Durmuş Tuncer ve Hayvan Barınağı Veteriner Hekimi Yavuz Demirezen yer aldı.

Hayvan barınağında konuşan Belediye Başkanı Sedat Yılmaz; " Hayvanların yaşaması bizlere yakından ilgilendirmektedir. Yaradan dan dolayı sevmek zorundayız. Hayvan olmuş, insan olmuş hiç fark etmiyor. Bunları yaşatmak zorundayız. Bunların ağzı var dili yok; derdini anlatamıyor. Aç olduğunu, tok olduğunu ve rahatsız olduğunu söyleyemiyorlar. Biz insanız diyorsak, bu hayvanları bakmak zorundayız."

HAYDOST Başkanı Türkan Dağdelen ise; " Bizim Hayvan barınağı olarak sokak hayvanlarından bir sorunumuz yok. Bizim asıl sorunumuz evlerdeki beslenen erkek hayvanlardan ve birde merdiven altı hayvanlardan. Evlerde beslenen erkek hayvanların sahipleri tarafından dışarıya bırakıldıklarında hele birde kızgın oldukları zaman bir erkek sokak hayvanı 30 dişi hayvanı gebe kalmasına neden olmaktadır.

Burada devamlı kısırlaştırma yapılıyor. Kısırlaştırılan hayvanlar alındıkları yerlere tekrar bırakılmaktadır. Köyceğizden gelmiş ise, Köyceğiz'e, Ortaca'dan gelmiş ise Ortaca'ya ve Dalaman İlçelerine Zabıtalar ve bizler tarafından bırakılmaktadırlar. Şu anda hayvan barınağından herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Veteriner ve görevliler canla başla çalışmaktayız. Amacımız buradaki sokak hayvanlarını en iyi şekilde bakıp, bakımları ve tedavileri yapıldıktan sonra geldikleri yerlere bırakılmaktadır."diye bilgi verdi.

Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman Belediyeleri'nin ortak kullanımında olan Hayvan Barınağı'nda incelemelerde bulunduktan sonra bilgi veren Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, " Hayvan barınağımız; Dalaman Belediyesi, Ortaca Belediyesi ve Köyceğiz Belediyesi'nin bir protokol ve anlaşmayla yürüttüğü ve de aynı zamanda çok kıymetli kardeşim; bir tanem Türkan Dağdelen Hanfendi'nin özverisi ve gönüllülüğünden kaynaklanan iyi bir şekilde çalışmayla, iyi bir şekilde, düzenli, tertipli muntazam bir şekilde götürülmektedir. Tabi ki bu Her şeyden önce insanım diyenle onur vesilesi olmaktadır. Şahsen ben onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Bilhassa Türkan kardeşimin burada gönüllülük esasına dayalı olarak görev yapmasından şahsen hiçbir menfaati ve çıkarı söz konusu olmaksızın burada bulunmasından ben gurur duymaktayım. Tabi iki zaman içinde aksaklıklar olmuştur; şu an itibariyle herhangi bir aksamanın görülmediği, izlenimlerimin sonucunda, düzenli olarak çalışmalar devam ettiğini gözlemledik" derken Başkan Yılmaz; "Yanımda Türkan Kardeşimde yanımda onunda birkaç kelamı olacaktır. Birazda o bilgi versin."diye konuştu.

HAYDOST Başkanı Türkan Dağdelen konuşmasında; " Ben her şeyden önce basına teşekkür etmek istiyorum.Burayı 5 yıldır takip ediyorlar, 5 yıl önce birileri bu günlere geleceğimize söyleseydi inanmazdım. Tek hayalim vardı; bu benim birilerini bir masaya oturtmaktı. Üç ilçeler bir birlerine geçmiş durumdadır. Ortak kullanım olmamış olsaydı belediyeler sokak hayvanlarını buraya, diğerleri de başka yerlere atacaklardı.. Kısır döngü devam edecekti. Üç belediye elini taşın altına koyduğu için, bir birlerimizi köpek atmıyoruz. Hepsi bizim köpeklerimiz oldu. Biz burada bir sistem oturttuk. Tabi kolay olmadı. Zaman zaman limoni olduk, kavgalar ettik, bugün meyvesini görüyoruz. Veteriner hekimimiz ve tecrübeli elemanlarımız var. Elimizden geldiğince hayvanlara yardım ediyoruz. Üç belediye olarak mutlaka kayıt sistemine mutlaka geçmemiz lazım.Bizlerde sokak hayvanı sorunu yok. Sahipli sokak hayvanı sorunu var. Sahipli hayvanı hovardalık yapsın, çişini yapsın diye dışarı salıyor. Bu hayvan onlarca dişi köpeği hamile bırakıp, tekrar evine dönüyor. En büyük sorun budur. Birde merdiven altı üretimler var. Bunlarda sorun yaratıyor. Bunları durdurmadık ca sokak aralarındaki hayvan bitmez. Mutlaka kayıt sistemine geçmeliyiz. Vali Bey'in oluru ile geçeceğiz. Ben son olarak başta Muğla Valimiz Fatih Şahin olmak üzere, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman Kaymakamlıkları ve Belediye Başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Ben her ne kadar yapsam da; Devlet destek vermez ise, maalesef yol alınmıyor. Ben üç yıl hiç yol alamadım. Hep duvara çarptım. Şimdi Devlet yanımızda; Devlet elini taşın altına koymazsa biz gönüllüler pek yol alamıyoruz. Devlet ve belediye başkanları bizim yanımızda olduğu sürece, biz her zaman varız. Elimizden gelen desteği veririz ve vermeğe de devam ederiz" şeklinde konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkan Dağdelen Sedat Yılmaz Köyceğiz Dalaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title