Haberler

Başkan Demircan: "Çocuklar Sahnede Kendilerini İfade Etmeyi Öğreniyor"

Turabibaba Kütüphanesi’ndeki kurslara katılan çocuklar, birlikte bir yıl boyunca öğrendikleri dans, müzik, tiyatro ve mehter gösterilerini yılsonu kapanış etkinliğinde sahnelediler.

Turabibaba Kütüphanesi'ndeki kurslara katılan çocuklar, birlikte bir yıl boyunca öğrendikleri dans, müzik, tiyatro ve mehter gösterilerini yılsonu kapanış etkinliğinde sahnelediler. Programa katılarak çocukların sahne performanslarını izleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Kültür sanat eğitimi olmadan, yavrularımız performanslarını bu sahnede ortaya koymadan kişisel eğitimlerini ve kabiliyetlerini geliştirmeleri asla mümkün değildir" dedi.

Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi tarafından düzenlenen yılsonu kapanış programı renkli görüntülere sahne oldu. Kasımpaşa Sahil' de gerçekleştirilen etkinlikte yıl boyunca Turabibaba Kütüphanesi'ndeki kurslarda eğitim alan çocuklar, dans, müzik, tiyatro ve halk oyunları gösterileri ile izleyenlere görsel bir şölen sundu. Etkinlikte çocuk mehter takımının sunduğu gösterileri izleyenlerden tam not alırken, müzik korosunun seslendirdiği şarkılar da izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan' da programa katılarak çocukların ve ailelerin sevincine ortak oldu. Programın sonunda öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

"BU SAHNE, BU MÜZİK, BU KÜLTÜR SANAT HAYATI BEDEN DİLİNİ GELİŞTİRİYOR"

Bütün gösterileri büyük bir dikkatle izlediğini ve çocuklardaki kabiliyeti gördüğünü belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Biz biliyoruz ki, kültür sanat, eğitim olmadan, yavrularımız performanslarını bu sahnede ortaya koymadan kişisel eğitimlerini ve kabiliyetlerini geliştirmeleri asla mümkün değildir. Beden dilini kullanabilen, özgüveni yüksek ve karşısındakiyle empati kurabilen insanlara ihtiyaç her geçen gün artıyor. İnsanlar işe başvurmak için kapı çalıyorlar. Önce bitirdikleri okulların diplomalarını veriyorlar. Ama emin olun yetmiyor, beden dili isteniyor. Bu sahne, bu müzik, bu kültür sanat hayatı insanın ruhunu, hayallerini terbiye ediyor ve beden dilini geliştiriyor" dedi.

"KEFKEN KAMPI'NA 12 YILDA 70 BİN ÇOCUK GÖTÜRDÜK"

Beyoğlu Belediyesi Kefken Kampı'na 12 yılda 70 bin çocuk götürdüklerini de belirten Başkan Demircan, "Orada da müzik var, tiyatro var ama özgüven de var. Büyük bir sahnede çocuklar kendilerini ifade etmeyi ve kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğreniyorlar. Böylelikle Beyoğlu'nun geleceğinde gelişecek iş alanlarına kendilerini hazırlıyorlar. Turabibaba Kütüphanesi'nde, Gençlik Merkezleri'nde, Semt Konaklarında, Kefken Kampı'nda yapmak istediğimiz tek şey bu çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe uygun bir fert olarak hazırlamak. Bu koltukta oturduğumuz sürece Beyoğlu'nun geleceğine uygun, dünyanın trendlerine uygun akıllı, başarılı ve kendini ayakta tutabilen gençler yetiştirmek hedefimizdir. Bundan da asla geri durmayacağız" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi Kasımpaşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title